Spausdinti šį puslapį

Renkamės vartojimo paskolą: į ką reikia atkreipti dėmesį?

Vartojimo paskolos – vienas populiariausių pasirinkimų. Ir nieko keista, kodėl taip yra: būtent šios paskolos tampa puikiu pasirinkimu pačiais įvairiausiais atvejais – kai atsiranda stambių nenumatytų išlaidų; kai norima atnaujinti namus; kai organizuojama asmeninė šventė ir t.t. Tačiau taip pat svarbu akcentuoti, kad šiandien institucijų, kurios jums gali suteikti tokio pobūdžio paskolą, yra iš tiesų nemažai, todėl renkantis derėtų atkreipti dėmesį ir į tam tikrus kriterijus. 

Kokia pinigų suma bus paskolinta?

Nesunku pastebėti, kad kiekvieno asmens poreikiai bei lūkesčiai yra skirtingi, tad, nieko keista, jog ir pinigų suma, kurią norima pasiskolinti, taip pat skirsis – vienam gali prireikti vos 1000 Eur,  na, o kitas galbūt svajoja apie tris kartus didesnę finansinę paspirtį. Tačiau taip pat nereikia pamiršti, kad skiriasi ne tik vartotojų, bet ir skolintojų lūkesčiai. Taigi, nieko kieta, kodėl skirtingos pinigus skolinančios įmonės gali pasiūlyti skirtingas pinigų sumas. Tad vienas svarbiausių dalykų, į kurį turite atkreipti dėmesį, rinkdamiesi paskolos teikėją, yra galima pasiskolinti pinigų suma.

Kokiam laikotarpiui galite pasiskolinti?

Ne paslaptis, kad mažesnes pinigų sumas žmonės yra linkę grąžinti per trumpesnį laiko tarpą, na, o pasiskolinus daugiau, paprastai pageidaujama ir ilgesnio pinigų grąžinimo laikotarpio. Taigi, tam,  kad išvengtumėte nemalonių staigmenų ateityje, atsakingai iš karto įvertinkite, kokiam laiko tarpui įmanoma pasiskolinti. 

Koks yra sutarties administravimo mokestis?

Tačiau ir tai dar ne viskas – nereikia pamiršti, kad jūsų laukia ne tik galimybė pasiskolinti, t.y., ne tik gausite pajamų, bet ir laukia tam tikros išlaidos. Viena iš priežasčių, kodėl patirsite tam tikrų išlaidų, yra sutarties administravimo mokestis. Tačiau nebūtinai tai reikėtų priimti kaip prastą naujieną – nepamirškite, kad skirtingos pinigus skolinančios institucijos taiko skirtingos dydžio sutarties administravimo mokestį, todėl tik nuo jūsų pačių priklauso, kuriam iš jų teiksite pirmenybę.

Ar bus galima grąžinti paskolą anksčiau be jokių papildomų mokesčių?

Neretai pasitaiko atvejų, kuomet pinigų pasiskolinusiam žmogui, atsiranda galimybė paskolą grąžinti anksčiau. Jei yra tikimybė, kad taip nutiks ir jūsų atveju, pirmenybę turėtumėte teikti tam paskolos teikėjui, kuris sudarys galimybę grąžinti paskolą anksčiau be jokių papildomų mokesčių.

Ar bus galimybė pasinaudoti kredito atostogomis?

Tačiau tikrai ne visais atvejais išsipildo toks teigiamas scenarijus, kai atsiranda galimybė pinigus grąžinti anksčiau. Kartais nutinka priešingai – pinigų pasiskolinusiam žmogui iškyla sunkumų, norint sumokėti įmoką. Būtent tokiu atveju puikiai išeitimi gali tapti kredito atostogos. Taigi, dar prieš pasiskolindami, pasidomėkite, kad paskolos teikėjas suteiktų tokią galimybę. 

Taigi, nors vartojimo paskolą galinčių suteikti institucijų šiandien yra iš tiesų nemažai, dėmesį verta atkreipti ir į tai, kad taip pat yra nemažai dalykų, kuriuos turite įvertinti prieš priimdami sprendimą. Įvertinkite, ar bus paskolinta jums reikiama pinigų suma; kokiam laikotarpiui galima pasiskolinti; koks yra sutarties administravimo mokestis? O taip pat suraskite atsakymus ir į šiuos klausimus: ar būtų taikomi papildomi mokesčiai, jei norėtumėte pinigus grąžinti anksčiau? Ar būtų suteikta galimybė pasinaudoti kredito atostogomis, jei iškiltų sunkumų, norint sumokėti įmoką?


vartojimo paskola

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)