Spausdinti šį puslapį

Vėluos socialinių išmokų mokėjimas

Rajono savivaldybė skelbia apie vėluosiančias socialines išmokas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija informavo, kad sausio mėnesį socialinių išmokų mokėjimas vėluos keletą dienų.

Tikslines kompensacijas savivaldybės administracija planuoja mokėti sausio 13–14 dienomis, o išmokas vaikams – sausio 14–15 dienomis.

Taip pat savivaldybė informuoja, kad nuo sausio įsigalioja Lietuvos Respublikos išmokų vaikams įstatymo pakeitimai, kuriais įtvirtinta, kad kiekvienam vaikui didėja universalios išmokos vaikui dydis iki 60,06 Eur per mėnesį.

Šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms 3 ar daugiau vaikų, ir kiekvienam neįgaliam vaikui, kuriam nustatytas neįgalumo lygis arba 55 proc. ir mažesnis darbingumo lygis, nevertinant šeimos gaunamų pajamų, mokama nuo vaiko gimimo dienos iki 18 metų ir vyresniems, jei mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, bet ne ilgiau, iki jiems sukaks 21 metai po 40,17 Eur per mėnesį.

Šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms 1 ar 2 vaikus, jeigu šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 2 VRP (250 Eur) skiriamos papildomos išmokos dydis po 40,17 Eur per mėnesį.

Šeimoms, kurios augina 1 ar 2 vaikus, papildoma išmoka vaikui skiriama ne ilgesniam kaip 12 mėnesių laikotarpiui. Todėl pasibaigus išmokos skyrimo laikotarpiui reikia kreiptis į Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių arba į seniūnijose dirbančius socialinius darbuotojus ir užpildyti prašymą dėl išmokos pratęsimo arba tai galima atlikti elektroniniu būdu per socialinės paramos informacinę sistemą www.spis.lt.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)