Spausdinti šį puslapį

Ma­žų­jų dar­bai – Lie­tu­vai

 

Si­gi­ta ASTIKIENĖ

Vla­do Šlai­to vie­šo­sios bib­lio­te­kos Vi­diš­kių fi­lia­lo vy­res­nio­ji bib­lio­te­ki­nin­kė

Ru­de­nį ir žie­mą, kai vis­ką ap­gau­bia dar­ga­nos ir tam­sa, kai la­bai trūks­ta sau­lės spin­du­lių, no­ri­si nors trum­pam pa­bū­ti ten, kur ga­li­ma pa­si­džiaug­ti kū­ry­bos švie­sa ir ši­lu­ma. O kas ga­li la­biau su­šil­dy­ti, jei ne vai­kų kū­ry­ba – at­vi­ra, nuo­šir­di, spal­vin­ga, sa­vo fan­ta­zi­jo­mis at­sklei­džian­ti kiek­vie­no ma­žo­jo au­to­riaus vi­di­nį pa­sau­lį...

 

 

Iš su­lanks­ty­tų ir su­kli­juo­tų laik­raš­čių ga­li­ma su­kur­ti ne­įpras­tų pa­veiks­lų.

 

Jau­nų­jų kū­rė­jų pa­ro­do­je ap­si­lan­kė Vi­diš­kių mo­ki­nu­kai.
Au­to­rės nuotr.

Į to­kią vai­kų dar­bų pa­ro­dą pa­kvie­tė Vla­do Šlai­to vie­šo­sios bib­lio­te­kos Vi­diš­kių fi­lia­las. Čia sa­vo kū­ry­bą eks­po­nuo­ja Uk­mer­gės vai­kų lop­še­lio-dar­že­lio „Eg­lu­tė“ ug­dy­ti­niai, pa­de­da­mi auk­lė­to­jos Vy­gan­tos As­ti­kie­nės. Pa­ro­do­je – 17 ori­gi­na­lių, spal­vin­gų dar­bų, ji skir­ta Lie­tu­vos var­do tūks­tant­me­čiui.

Dar­bai bu­vo ga­mi­na­mi nau­do­jant įdo­mią, ne­įpras­tą tech­ni­ką – vai­kai lanks­tė ir kli­ja­vo laik­raš­čius, taip su­dė­lio­da­mi no­ri­mas fi­gū­ras, o po to vis­ką iš­dai­li­no spal­vo­tais da­žais. Pa­ro­do­je ne­sun­ku įsi­ti­kin­ti, kad net iš pa­pras­čiau­sių me­džia­gų ga­li­ma su­kur­ti me­no kū­ri­nį. Vai­kų dar­be­liuo­se at­si­spin­di vi­sa tai, kas jiems sie­ja­si su Lie­tu­va, – Ge­di­mi­no pi­lis ir gam­to­vaiz­džiai, žmo­nės ir gy­vū­nai...

Be­ne pa­tys pir­mie­ji pa­ro­dos lan­ky­to­jai bu­vo Vi­diš­kių pa­grin­di­nės mo­kyk­los pir­mo­kai, ly­di­mi sa­vo mo­ky­to­jos Da­lios Use­lie­nės. Vai­kai gro­žė­jo­si dar­be­liais ir vis klau­si­nė­jo mo­ky­to­jos, ka­da ir jie ga­lė­tų kur­ti to­kius pa­veiks­lus.

Pa­ro­da veiks iki Nau­jų­jų me­tų, taip už­baig­da­ma gra­žiam ju­bi­lie­jui – Lie­tu­vos var­do pa­mi­nė­ji­mo tūks­tant­me­čiui skir­tus šven­ti­nius ren­gi­nius.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)