Spausdinti šį puslapį

Pasižadėjimus duos rinkimų apylinkių komisijų nariai

Artėjant savivaldos rinkimams darbai įsivažiuoja rinkimų apylinkėse.

Pasižadėjimus jau davė rinkimų apylinkių komisijų pirmininkai, o artimiausiu metu bus prisaikdinti ir šių komisijų nariai.

Ukmergės rajono rinkimų apygardoje yra suformuotos 26-ios rinkimų apylinkės. Jos skirtingos savo rinkėjų skaičiumi.

Didžiausios, kuriose laukiama daugiau kaip 2 000 rinkėjų, yra mieste. Mažiausiose kaimų apylinkėse laukiama gerokai mažesnio rinkėjų skaičiaus, pavyzdžiui, Antakalnio – 373, Lyduokių – 366, Balelių – 259, Krikštėnų –  265.

Rinkėjų skaičius mūsų apygardoje iš viso – 29 402. Tiek žmonių turi teisę balsuoti, renkant rajono merą ir savivaldybės tarybą Ukmergės rajone kovo 5 d. vyksiančiuose rinkimuose.

Ukmergės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Diana Mackonienė sakė, kad Rinkimų įstatymu nustatyta tvarka apylinkių komisijose dirbs nuo 5-ių iki 10-ies narių.

Narius prisaikdina apylinkių komisijų pirmininkai. Pagrindiniai dalykai, kuriuos turi pasižadėti apylinkių komisijų nariai, – rinkėjų duomenų apsauga ir nešališkumas. Komisijų nariams griežtai draudžiama palaikyti bet kurią politinę jėgą – negalima agituoti nei žodžiu, nei raštu, nei internete ar socialiniuose tinkluose.

Duotas pasižadėjimas galioja visą paskyrimo dirbti rinkimų komisijoje laikotarpį, iki komisija, paskyrusi rinkimų komisijos pirmininką, narį, priima sprendimą dėl jo įgaliojimų nutrūkimo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)