Spausdinti šį puslapį

Žada, kad įstrigę projektai išsijudins

Ukmergiškiai pastarosiomis savaitėmis užduoda nemažai klausimų, susijusių su mieste vykdomais viešųjų erdvių projektais. Rajono vadovai teigia, kad jų „įstrigimo“ priežastys įvairios ir žada, kad kliūtys bus panaikintos, o darbai tęsis.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas tikina, kad centrinės miesto sankryžos atnaujinimo projektas buvo sustojęs dėl archeologų kaltės – jie nutęsė senamiestyje privalomus atlikti savo darbus, o dėl to toliau jų negalėjo tęsti kelininkai.

Direktoriaus teigimu, nuo rugsėjo 7 d. Ukmergės sankryžoje bus telkiamos didelės kelininkų pajėgos. Projektas, teigia, turi būti įgyvendintas per 2 mėnesius – iki spalio pabaigos. Daugiausia laiko užims išmaniųjų šviesoforų derinimas.

Pažymėjo, kad sankryžos plotis išliks toks pat – jos negalima nei platinti, nei siaurinti.

Kitas nebaigtas objektas – Vasario 16-osios skveras.

Direktorius informavo, kad granitas prie paminklo turi būti sudėtas iki rugsėjo 15 d. Problema, sako, kilo dėl elektros stulpo P. Cvirkos gatvėje, kuris stovi ant dviračių tako. Šiomis dienomis ESO jį turėtų pašalinti, o tada kelininkai baigs asfaltavimo darbus.

Deltuvos ir Žiedo gatvių žiedinės sankryžos įrengimo darbai greitai bus pradėti, o laikinas žiedas perkeltas į avaringą Ramygalos ir Žiedo gatvių sankryžą.

D.Varnas pažymi, kad labai gera naujiena – Kėdainių kelio 17 kilometrų atkarpos nuo Deltuvos miestelio suplanuotas remontas. Šis pavojingas ruožas turėtų būti remontuojamas kitąmet.

Dviračių tako iki Vidiškių rangos darbų konkursas baigsis šią savaitę – laukiamas rangovas, o darbų pabaiga – 2021-ieji metai.

Taip pat pranešė, kad savivaldybė informuota apie valstybinio Ukmergės pietvakarinio aplinkkelio projekto likimą. Užsakomos Ukmergės techninio darbo projekto rengimo paslaugos.

Skaudi tema – Ukmergėje prie ligoninės ir Pivonijos mikrorajone įstrigę viešųjų erdvių projektai – su juos įgyvendinančiu rangovu sutartis teko nutraukti.

Pasak D. Varno, projekto Pivonijos mikrorajone prie „Vilkmergės“ skulptūros naujos rangos sutarties pirkimo dokumentai suruošti ir „paleistas“ pirkimas.

Parko prie ligoninės projekto  pirkimo dokumentai yra ruošiami. Kadangi išrausta teritorija jau apaugo piktžolėmis, žadėta jas nušienauti, kad atėjęs naujas rangovas galėtų iš karto darbuotis. Taip pat sakė, jog bus pajungtos vaizdo sebėjimo kameros „kad matytume, jei kas kokį suolą išmontuos“.

D.Varnas sako sulaukęs gyventojų klausimų, ar savivaldybė finansiškai nukentėjo dėl sutarčių, susijusių su minėtų dviejų objektų nutraukimu.

„Dėl tų dviejų projektų mes nuostolių nepatyrėme, o galima sakyti „prabagotėjome“, – tikino direktorius, nes paskaičiuota, kad po keliasdešimt tūkstančių eurų padengė draudimas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)