Iš Paryžiaus ukmergiškis grįžo su pergale

M. Sora Paryžiuje su nugalėtojo medaliais. M. Sora Paryžiuje su nugalėtojo medaliais.

Ukmergiškis Marius Sora neseniai iš Paryžiaus grįžo su aukso medaliais – Europos svarsčių kilnojimo čempionate savo kategorijoje vaikinui pavyko iškovoti dvi pirmąsias vietas stūmimo ir rovimo rungtyse.

23-ejų metų M. Sora – krašto apsaugos savanorių pajėgų savanoris, dirba įmonėje, kurioje gaminama virtuvės įranga viešbučiams bei restoranams. Jo pomėgis –  sportas.

Iš Taujėnų kilęs vaikinas sako tuo susidomėjęs paauglystėje. Pasakoja, kad tėvų sandėliukas, draugų ir pažįstamų dėka įsigijus sporto įrangą, tapo jo „sporto sale“.

Svarsčių kilnojimo sportą pamilti padėjo Taujėnų gimnazijos kūno kultūros mokytojas Regimantas Verbickas.

Vaikinas tikina, kad noras dalyvauti varžybose ir save realizuoti nuo mokyklos laikų nemažėja,  o išsikelti tikslai sau auga.

Laimėti savo kategorijose Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate buvo vienas didžiausių jo tikslų. Pirmosios tokios varžybos, kuriose teko dalyvauti, vyko praėjusių metų pabaigoje Latvijoje, Rėzeknės miestelyje. Stūmimo, rovimo ir ilgo ciklo rungtyse M. Sorai pavyko iškovoti pirmąsias vietas. Buvo apdovanotas ir už bendrą visų trijų rungčių įskaitą, tad iš pirmojo savo Pasaulio čempionato parsivežė net 4 medalius.

Įvairiuose čempionatuose ukmergiškis ir anksčiau yra iškovojęs ne vieną pergalę – tapęs ir Lietuvos, ir Europos nugalėtoju. Pastebi, kad ši sporto šaka nėra olimpinė, tad susidomėjimas ja nėra labai didelis.

Tačiau fizinio pasirengimo ir ištvermės šis sportas reikalauja labai daug. Varžybų dalyviai atlieka stūmimo ir rovimo veiksmus. Stūmimo veiksmai atliekami dviem svarsčiais, kurių kiekvienas sveria po 24 kilogramus, rovimo – vienu svarsčiu. Veiksmo kartai varžybose virsta taškais, o kuo daugiau taškų, tuo arčiau yra nugalėtojo pakyla.

Sportui būtinas ne tik stiprus fizinis, bet ir psichologinis pasiruošimas, kuomet privalo atiduoti visas jėgas, išspausti iš savęs viską.

„Varžybų metu, kai pradeda eiti laikas, tu pradedi tam tikrą kovą su savimi. Neužtenka tik išbūti tas 10 minučių, stebi varžovą, stebi savo tempą, likusį laiką, artėjant paskutinėms minutėms pradedi „plėšyti save“, nepasiduodi, net jei jauti kad galbūt šį kartą nugalėti tau ir nepavyks“, – pasakoja vaikinas.

Pažymi, kad siekiant rezultatų tenka daug treniruotis. Dėl pakilimų ir nuopuolių neretai buvo aplankiusi mintis viską mesti. Kartais per stipriai nualindavo organizmą, pervertindavo galimybes ir neleisdavo sau pailsėti. „Tokiais atvejais pradedi savimi abejoti, ar vis dar nori siekti savo tikslų ar galbūt su sportu jau atsisveikinti. Vis dėlto šiuo metu esu užsibrėžęs keliauti tolyn ir siekti dar daugiau“, – sako M. Sora.

Pasak jo, sveika gyvensena ir mityba svarbi ne tik sporte, bet ir jo kasdieniniame gyvenime. Laisvalaikius stengiasi leisti aktyviai. Žinoma, būna dienų, kuomet nieko neveikimas tampa tam tikru poilsiu.

Prisipažįsta, jog kalorijų ar cukraus skaičiavimu maisto racione savęs nevargina, visai neatsisako ir greito maisto, tačiau juo stengiasi nepiktnaudžiauti. Kas rytą valgo pusryčius, dažnai užkandžiauja, valgo sočius pietus ir vakarienę.

Treniruotės, pasiruošimas varžyboms vyksta sporto salėje. Neretai tenka treniruotis ir namuose, kambaryje, kur vietos nėra labai daug, bet didelis noras ir ryžtas leidžia prisitaikyti prie aplinkos.

Svarių laimėjimų pasiekęs sportininkas sako, kad stengiasi garsinti mūsų miesto ir šalies vardą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Tai padeda įgyvendinti Taujėnų miestelio bendruomenė, Ukmergės rajono savivaldybė, kuriems yra labai dėkingas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų