Spausdinti šį puslapį

Dėl atostogų darbai nestoja

Vasara – nebūtinai atostogų metas.   Gedimino Nemunaičio nuotr. Vasara – nebūtinai atostogų metas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės rajono savivaldybės meras iki rugpjūčio 13 d. atostogaus. Kasmetinių atostogų jis išėjo nuo šio pirmadienio, liepos 19-osios. Šiuo metu atostogauja ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė. Ji į darbą grįš rugpjūčio 9 d.

Rajonui liko vadovauti mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė ir administracijos direktorius Darius Varnas.

Rajono savivaldybės Personalo, Civilinės metrikacijos ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė sakė, kad  savivaldybės administracijos darbuotojų grafikas  kasmet tvirtinamas pavasarį. Šiemet jis patvirtintas kovo 26 dieną, o seniūnijos darbuotojų – kovo 23 dieną.

Sudaryto grafiko stengiamasi laikytis, tačiau, be abejo, nutinka ir taip, kad dėl įvairių priežasčių jį tenka koreguoti.

Grafikas koreguojamas administracijos direktoriaus įsakymu.

Pasak Z. Kurmelienės, savivaldybės administracijos skyriuose darbuotojai pavaduoja vieni kitus, tad tikrai nenutinka taip, kad vienam išėjus atostogų, jo pareigų nebėra kam atlikti.

Nors atostogų metas yra vasara, jau seniai pastebima tendencija, kad darbuotojai atostogauti pageidauja visais metų laikais – ir žiemą, ir rudenį, ir pavasarį. Vieni keliauja į užsienio šalis, kiti turi įvairios veiklos Lietuvoje.

Rajono savivaldybėje vieni darbuotojai dirba pagal pasirašytas darbo sutartis, kiti yra valstybės tarnautojai. Valstybės tarnautojams prikluso didesnės kasmetinės atostogos, kurios, kaip ir visiems kitiems, didėja priklausomai nuo darbo stažo.

Pačios ilgiausios atostogos, kuriomis gali džiaugtis ilgamečiai valstybės tarnautojai, – 37 darbo dienos.

O tai yra beveik du mėnesiai. Taigi, natūralu, kad vienu kartu taip ilgai atostogauti ne kiekvienas galėtų.

Todėl atostogų laikas skaidomas į kelias dalis.

Pasak Z. Kurmelienės, atostogauti  nenorinčiųjų ar niekaip negalinčiųjų to padaryti administracijoje nėra. Vis dėlto keli darbuotojai yra sukaupę atostogų už kelerius metus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)