Spausdinti šį puslapį

Festivalyje – perkusinės muzikos žvaigždynas

Pei Ching-Wu Pei Ching-Wu

Kovo 11-oji, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena, Ukmergėje kasmet minima būgnų ritmais – čia vyksta tarptautinis perkusinės muzikos festivalis.

Per tris festivalio „Percussion Ukmergė 2016“ dienas skambės geriausių Lietuvos perkusinės muzikos atlikėjų bei žvaigždžių iš užsienio atliekama muzika.

Šio festivalio meno vadovas, Latvijos nacionalinio simfoninio orkestro mušamųjų grupės koncertmeisteris profesorius Edgars Saksons pasakojo, kad kovo 11 d. 16 val. renginys bus atidarytas prie Laisvės paminklo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjime. Apie tai mušamųjų garsais paskelbs Vario orkestro „Aukštyn“ mušamųjų grupė iš Panevėžio.

Tą patį vakarą 18 val. nemokamame koncerte Ukmergės kultūros centre dalyvaus pasaulinė perkusijos žvaigždė, pirmą kartą Baltijos šalyse grosianti Pei Ching-Wu iš Taivano. Premjerinėje programoje ji gros kartu su Lietuvos kameriniu orkestru, diriguojamu Modesto Pitrėno.

Atlikėjos pasirodymai unikalūs, nes ji groja ne su keturiomis, kaip įprasta, bet su šešiomis marimbos lazdelėmis. Muzikantė koncertuoja su Taivano mušamųjų grupe, tačiau Ukmergėje ją išgirsime kaip solistę.

Kitą muzikinę premjerą – kompozitoriaus Algirdo Martinaičio „Rojaus paukščius“ Lietuvos kamerinis orkestras atliks kartu su perkusininku Pavelu Giunteriu ir Vario orkestro „Aukštyn“ mušamųjų grupe, vadovaujama Remigijaus Vilio.

Kovo 12 d. festivalio draugų koncerte Taujėnų dvare dalyvaus Guntars Freibergs (Latvija), Pavel Giunter (Lietuva), Pei Ching-Wu (Taivanas), VEIN trio (Šveicarija). Solistai ir grupės ne tik gros, bet ir pasakos apie savo muziką.

Kovo 13-ąją 17 val. Ukmergės kultūros centre vyks džiazo muzikos koncertas. Jame gros trečią kartą Ukmergėje viešintys VEIN trio iš Šveicarijos.

Svečiai pasirodys kartu su „Vilnius Jazz Orchestra“ muzikantais, vadovaujamais Remigijaus Rančio.

Visus festivalio koncertus ves muzikologas Darius Užkuraitis.

Saksons pasakojo, kad organizuojant tarptautinį projektą sudėtinga sujungti muzikantus, tačiau tikimasi, kad viskas pavyks. Dėl įtemptų repeticijų Vilniuje šiais metais atsisakyta meistriškumo kursų. Jie vyks kitais metais kartu su tarptautiniu jaunųjų atlikėjų mušamaisiais instrumentais konkursu.

Festivalio meno vadovas ukmergiškius ir miesto svečius kviečia į festivalio koncertus ir visiems linki gerų emocijų klausantis pasaulio ir Lietuvos žvaigždžių atliekamos muzikos.

Ukmergės naujienos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)