Spausdinti šį puslapį

Gongais pasveikino vasarą

Moterys kadagių dūmais smilkė erdvę, jaukinosi stichijas.Dainiaus Vyto nuotr. Moterys kadagių dūmais smilkė erdvę, jaukinosi stichijas.Dainiaus Vyto nuotr.

Antrus metus ukmergiškės pasitiko vasarą moteriškoje bendrystėje. Penktadienio vakarą pasipuošusios sijonais ir su gėlėmis rankose jos susirinko ant piliakalnio, kur gongų garsai žadino iš užsitęsusio sąstingio.

Pernai „sijonuotos vasaros“ sutiktuvės kvietė dalyves į šurmuliuojančius kiemelius. Šiemet – į meditaciją, gylį, harmoniją su savimi ir šalia esančiaisiais, su gamta. Į renginį moterys buvo kviečiamos atvykti su draugėmis, mamomis, dukromis, kolegėmis. Susirinkusios papėdėje, visos kartu kopė į miesto širdyje esantį piliakalnį.

Kiekviena pora moterų gavo po smilkalų žvakelę ir po dvi rankų juosteles su pakabukais, kurias užrišo vienos kitoms.

Renginys pradėtas ritualu – erdvės smilkinimu ir įsižeminimu. Organizatorėms įdegus laužą kadagiais, moterys nuo jo uždegė žvakeles kaip moteriškos bendrystės, viena kitos supratimo simbolį. Basomis kojomis ir užmerktomis akimis, paragintos psichologės Jurgitos Vasiliauskienės, pabandė pajusti visas stichijas – žemę, orą, ugnį, vandenį, – mintimis pabūti su sau artimomis moterimis, kurios negalėjo dalyvauti ar kurių jau nebėra, pajusti jų globą ir pasiųsti savo globą kitiems žmonėms.

Galiausiai suskambo gongai, vedantys į vidinį įsiklausymą ir sielos gelmes, leidžiantys išjausti arba tiesiog pabūti su savimi ar šalia esančiais. Gongais grojo Linas Švirinas, vienas pirmųjų pritaikęs gongus gydymo garsais terapijai Lietuvoje. 

Po gongų meditacijos moterys dovanojo vienos kitoms atsineštas gėles, pratęsdamos susitikimą su stichijomis, brido į piliakalnio papėdėje tekančią Vilkmergėlę.

Renginio organizatoriai – Pabaisko bendraminčių klubas ir psichologijos studija „Laimės namai“. Gongų koncertas finansuotas Ukmergės rajono savivaldybės NVO fondo lėšomis.

Sijonuotos vasaros sutiktuvės rengiamos ir kituose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje ir kitur. Renginys visuose miestuose vyksta tą pačią dieną ir prasideda tą pačią valandą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)