Spausdinti šį puslapį

Gimnazistams – universiteto dėstytojų finansinio raštingumo pradžiamokslis

Vienas iš dėstytojų – P. Treigys. Justinos Požerskienės nuotr. Vienas iš dėstytojų – P. Treigys. Justinos Požerskienės nuotr.

Antano Smetonos gimnazijoje buvo skaitomos mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ paskaitos.

Savo žiniomis jų metu dalijosi šios gimnazijos absolventė – Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto prodekanė doc. dr. Jurgita Markevičiūtė, prodekanas doc. dr. Povilas Treigys ir dėstytoja dr. Aldona Skučaitė.

Dėstytojai J. Markevičiūtė ir P. Treigys moksleivius supažindino su  daugiamačiais duomenimis, jų gausa ir žmogaus ribotu gebėjimu juos analizuoti. Pristatyti dažniausiai sutinkami algoritmai, taikomi sprendžiant klasifikavimo ir klasterizavimo uždavinius.

J.Markevičiūtė supažindino su R programavimo kalba. Ja naudojantis mokiniai analizavo socialinio tinklo duomenis, skirstė juos pagal Lietuvos miestus į grupes: pagal vartotojo naudojimosi socialiniu tinklu laiką ir mygtukų „patinka“ paspaudimų kiekį.

Dėstytoja džiaugėsi turėdama galimybę pasidalyti savo žiniomis su moksleiviais. „Visada malonu grįžti į savo mokyklą ir papasakoti, kuo šiais laikais gyvena duomenų analitikas“, – sako ji.

Dr. Aldona Skučaitė pateikė finansinio raštingumo pradžiamokslį. Mokiniai kartu su lektore gilinosi į procesus, vykstančius su pinigais: pasirinkimo tarp vartojimo, taupymo ir investavimo pasekmes, baimes, įsitikinimus ir elgesio modelius, kurie trukdo sėkmingai prisitaikyti finansų pasaulyje.

Atlikę kelias užduotis moksleiviai galėjo įsivertinti, ar tam tikras elgesio modelis gali būti būdingas ir jiems.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)