Skolų valstybei neturi 37,4 proc. Ukmergės įmonių

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) praneša, kad individualius VMI kliento profilius peržiūrėti ir įsivertinti rizikas gali 114 tūkst.

Vilniaus apskrities įmonių, iš jų – 1,8 tūkst. Ukmergės rajono įmonių.

Individualus VMI kliento profilis – tai duomenys apie įmonę, skirti susipažinti, kaip ją vertina mokesčių administratorius. Ši informacija yra privati, skirta konkrečios įmonės savikontrolei. „Susipažinusios su rizikomis, įmonės gali jas savarankiškai sumažinti, kad šios netaptų stebėsenos ar kontrolės procedūrų iniciavimo priežastimi“, – sako Vilniaus apskrities VMI viršininkė Virginija Ginevičienė. Profilio informaciją gali matyti tik įmonės vadovas. Ja gali pasidalyti su kitais suinteresuotais asmenimis bei pelnyti didesnį pasitikėjimą.

VMI kliento profilį sudaro keturios kriterijų grupės: registravimo, deklaravimo, mokėjimo, elgsenos. Šiuo metu jame iš viso – 18 kriterijų. Profilyje mokesčių mokėtojo rizikingumas atvaizduojamas šviesoforo principu: jei įmonė pagal kriterijų nėra rizikinga – nurodomas žalias rodiklis, jei vertinama kaip mažai rizikinga – geltonas, jei vertinama kaip rizikinga – raudonas. Prie kiekvienos rizikos skelbiama detali informacija, kas konkrečiai vertinama, nurodant kriterijus, pagal kuriuos įmonei suteikiama atitinkama spalva.

VMI skelbia, kad apie 37,4 proc. Ukmergės rajono įmonių šiuo metu turi tik žalios spalvos vertinimus ir neturi skolų valstybės biudžetui. Dar 2 proc. įmonių turi vien žalios spalvos vertinimus, tačiau yra skolingos VMI.

Turinčių iki trijų geltonos spalvos vertinimų ir nei vieno raudono – apie 31 proc., turinčių vieną raudonos spalvos vertinimą – 18 proc. Įmonių, kurios turi daugiau nei vieną raudonos spalvos vertinimą, yra apie 11,4 proc. Daugiausia raudonos spalvos vertinimų įmonėms skirta dėl deklaracijų teikimo rizikos.

Daugiau informacijos apie naujovę – VMI svetainėje.

UŽ inf.


Vertimo biuras ir kitos vertimo paslaugos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų