Susitikimas su Seimo pirmininku vyko Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje. Gedimino Nemunaičio nuotr. Susitikimas su Seimo pirmininku vyko Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Pirmadienio vakarą Ukmergėje viešėjo ir su mūsų rajono gyventojais susitiko Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Svečias buvo apipiltas įvairiausiais klausimais, palydėtas aplodismentais, o išvykstant apdovanotas duona ir vilnonėmis kojinėmis.

Parlamento vadovas Ukmergėje lankėsi bendrapartiečio, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovo Seime Juozo Varžgalio kvietimu. Lig tol kaip Seimo pirmininkas buvo aplankęs tik kelias nedideles mūsų šalies gyvenvietes.

Į susitikimą savivaldybės Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje atvyko didelis būrys gyventojų, svečią priėmė rajono vadovai, pristatė Seimo nario padėjėjas Romas Pivoras.

V. Pranckietis prisipažino, kad jam pačiam dar labai neįprastos ir keistos naujosios pareigos, tačiau, partijai laimėjus rinkimus, gavęs tokį pasiūlymą tiesiog privalėjo jį priimti.

Seimo pirmininkui mūsų kraštas yra artimas. Pasakojo, kad čia, Ramygalos gatvėje, kadais gyveno ir net kepyklą netoli upės turėjo jo seneliai.

Profesorius V. Pranckietis prieš porą metų Ukmergėje skaitė paskaitas sodininkams. Tuomet ėjo rektoriaus pareigas Aleksandro Stulginskio universitete. Turi mūsų rajone ir bendramokslių – prisipažino studijų metais mokęsis ir net viename kambaryje gyvenęs su ūkininku Valentinu Geniu.

O dabar štai jau visai kitoks susitikimas, kaip aukščiausio lygio valstybės vadovo...

Svečias pasakojo, kad pirmos dienos naujame poste buvusios labai nelengvos, jautęs didelį žurnalistų puolimą, tačiau vėliau esą iš pačių žurnalistų susilaukė pagyrų, kad debiutuojant bendraudamas su spauda nepasidavė provokacijoms ir, svarbiausia, neparodė pykčio.

Kadangi šios savaitės pradžioje vienas aktualiausių daugeliui buvo PVM lengvatos centralizuotam šildymui naikinimas, Seimo pirmininkas pasiskubino informuoti, jog šis klausimas atidedamas iki vasaros. Lengvata kol kas išlieka.

Svečią ukmergiškiai verste užvertė pačiais įvairiausiais klausimais. Vienas keisčiausių nuskambėjo iš verslininku ir medžiotoju prisistačiusio vyro lūpų. Jis tikino medžiojantis ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, tačiau niekur nematė, kad medžioklė būtų taip menkai apmokestinta – vos keli šoviniai kainuoja tiek pat, kiek metinis mokestis. „Padidinkite mokesčius medžiotojams“, – ragino vyras. Būta ir daugiau panašių klausimų – kalbėta apie nesutarimus tarp ūkininkų ir medžiotojų, priekaištauta, jog šie nesiskaito su privačia nuosavybe. Šį klausimą žadėta nagrinėti.

Teirautasi apie lėšas parlamentinėms išlaidoms – 711 eurų žmonėms atrodo per daug. Seimo pirmininko teigimu, šį klausimą galimą būtų išspręsti tik balsuojant referendume. Nelabai nudžiugino ir dėl galimybės mažinti parlamentarų skaičių, nes tai savo balsais sprendžia pats Seimas.

Klausimai svečiui pylėsi kaip iš gausybės rago: dėl kylančių maisto kainų, suvienodintų akcizų alkoholiui, per menkai didėjančių pensijų, nevienodų darbo sąlygų sostinės ir regiono medikams, regioninės žvyrkelių politikos, vaikams planuojamų dovanoti tautinių rūbų, reikalavimų deklaruojant pasėlius, emigracijos stabdymo kelių, užsienio investicijų pritraukimo.

Naudodamiesi proga žmonės uždavė ir grynai „ukmergietiškų“ klausimų, pavyzdžiui, kodėl ruošiamasi statyti naują teismo pastatą, jei teismas sutelpa ištuštėjusiame policijos pastate; kodėl Ukmergėje brangsta buitinių atliekų išvežimas; ar numatomos naujo tilto per Šventąją statybos ir net kodėl vienam chorui nenumatyti nauji sceniniai drabužiai...

Atsisveikindamas naujasis Seimo pirmininkas susitikimo dalyviams dovanų paliko „parlamentinių“ saldainių. Buvo apdovanotas ir pats: rajono meras Rolandas Janickas jam įteikė mūsų kepykloje keptos duonos kepalą, o ukmergiškė Genė Trojackienė – pačios megztas, tautiniais motyvais išgražintas kojines. Aktyvi ukmergiškė sveikino garbingą svečią užėmus naujas pareigas ir linkėjo nenuvilti tautos lūkesčių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų