Apleistame bendrabutyje – socialiniai būstai

„Vaiduokliu“ tapęs buvęs Užupio pagrindinės mokyklos bendrabutis bus keliamas naujam gyvenimui. Čia įrengiami savivaldybės būstai.

Apie Linų gatvėje 6 esantį apleistą, nuniokotą pastatą ne kartą rašėme „Ukmergės žiniose“. Netvarka ir jį pamėgę asmenys neduodavo ramybės ir mokyklos bendruomenei, ir aplinkiniams gyventojams.

Užupio mokyklos direktorė Regina Razmienė pasakojo, kad bendrabutis čia yra nuo tada, kai buvo pastatyta 45 metų sukaktį ateinantį pavasarį švęsianti mokykla. Jame apsistodavo mokytis iš kaimo atvykdavę vaikai. Gyvendavo čia šiokiomis dienomis, o savaitgalį grįždavo į namus. Bendrabutyje gyvenusių mokinių būdavo ir visas šimtas.

„Vėliau čia buvo įrengtos mokomosios klasės, nes vienoje mokykloje nebesutilpdavom. Juk buvo laikai, kai mokykla turėjo 1670 mokinių – tai pats didžiausias skaičius. Deja, dabar nesiekia 400... Mokiniai vėl perėjo į mokyklą, o bendrabutis liko tuščias“, – sakė direktorė.

Vien rūpesčiai

Savivaldybei nuosavybės teise priklausantis, bet Užupio mokyklos patikėjimo teise valdytas pastatas 2014 metais rajono tarybos sprendimu buvo perduotas savivaldybės administracijai.

Savivaldybė ne kartą nesėkmingai bandė jį parduoti aukcione. Minėtame tarybos sprendime tuomet dar litais buvo nurodyta statinio įsigijimo savikaina – 440 486. Likutinė jo vertė 2014 m. – 110 623 litai.

„Šis pastatas buvo įtrauktas į parduodamų objektų sąrašą, tačiau niekas juo nesusidomėjo ir nenupirko. Nuspręsta jį renovuoti ir naudoti savivaldybės reikmėms – įrengti savivaldybės būstus“, – informavo savivaldybės Turto valdymo ir apskaitos skyriaus Turto ir įmonių valdymo poskyrio vedėja Daiva Gladkauskienė.

Anot jos, čia planuojama įrengti 28 butus. Bendras pastato plotas – 1597,14 kv. m.

Jis  bus renovuojamas, įrengtas vidus. Darbai planuojami vykdyti pagal daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą. Savivaldybės biudžeto lėšų reikės sutvarkyti vidų.

Gali nuomotis

Savivaldybės būstas – tai savivaldybei nuosavybės teise priklausantis būstas, įtrauktas į savivaldybės tarybos patvirtintą savivaldybės būsto fondo sąrašą. Savivaldybės būsto ir socialinio būsto nuomos bei pardavimo sąlygas ir tvarką nustato Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymas.

Savivaldybei priklausantį būstą gali nuomotis savo gyvenamosios vietos neturintys asmenys. Teisę į paramą jį išsinuomoti turi jaunos ar daugiavaikės šeimos, ligoniai, beglobiai gyventojai.

Šiuo metu mūsų rajono savivaldybės būsto fonde yra per 400 būstų. Iš jų daugiausia, beveik pusė, nuomojami socialinio būsto nuomos sąlygomis, per 130 nuomojami savivaldybės būsto sąlygomis. Likę – tarnybiniai būstai, taip pat ir nuomojamieji pagal valstybės garantiją, kiti – avariniai arba netinkami gyventi. Daugiau kaip 300 tokių būstų yra Ukmergės miesto seniūnijoje, kitose seniūnijose daugiausia – Taujėnuose ir Siesikuose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų