Turistams siūlo naują autobusą

 Autorės nuotr. Naujas autobusas reprezentuoja Ukmergę. Autorės nuotr. Naujas autobusas reprezentuoja Ukmergę.

Ukmergės autobusų parko naujas pirkinys – Švedijoje pagamintas 2015 metų laidos autobusas „Scania“.

Jis turi 53 sėdimas vietas, yra įrengtas keltuvas neįgaliesiems, integruotos dvi vietos keleiviams su neįgaliojo vežimėliais.

Bendrovės direktorius Rimvydas Olšauskas pasakojo, kad autobusas įsigytas iš įmonės apyvartinių lėšų. Jis kainavo 151 250 Eur (su PVM). Naujas toks autobusas kainuoja per 600 tūkst. Eur.

Jis skirtas išskirtinai nuomai – papildomai bendrovės veiklai vykdyti.

Lig šiol pats didžiausias, kokį  bendrovė Ukmergės autobusų parkas galėjo pasiūlyti klientams, – 40-ies vietų autobusas.

Pasak direktoriaus, poreikis įsigyti didelį autobusą atsirado, nes neretai buvo sulaukiama klientų pageidavimų išsinuomoti transporto priemonę, kurioje tilptų 50 keleivių.

„Naujam pirkiniui pradėjome ruoštis nuo pavasario. Pirkome per viešuosius pirkimus, gaila, bet jie taip užtruko, kad autobusas atkeliavo tik vasaros paskutinėmis dienomis“, – pasakojo bendrovės direktorius.

Praėjusią savaitę naujasis pirkinys buvo pristatytas rajono vadovams, savivaldybės tarybos nariams. Į jį, kelias valandas stovėjusį miesto centre, Kęstučio aikštėje, atkreipė dėmesį ir praeiviai. O neatkreipti dėmesio tiesiog neįmanoma, nes ant transporto priemonės šono puikuojasi didžiulis užrašas UKMERGĖ bei įspūdingo dydžio mūsų miesto herbas.

„Norėjome, kad užrašas būtų aiškiai matomas, kad būtų aiški reklama“, – kalbėjo R. Olšauskas. Pasakojo, kad pirmojo užsakymo išnuomoti būtent šį autobusą sulaukė jau tą pačią dieną, kai transporto priemonė buvo pristatyta ukmergiškiams. Dabar žinią apie naują pirkinį direktorius sakė skleidžiantis galimiems klientams – pasiūlymus teikia aplinkinių rajonų savivaldybėms.

Šiuo metu Ukmergės autobusų parkas klientams taip pat nuomoja 40-ies sėdimų vietų 2005 m. laidos autobusą MAN, 2018 m. laidos 29-ių vietų „Ugur Karoser (Iveco)“, 2017 m. laidos 19-os vietų „Volkswagen Crafter“, 2019–2020 m. 32-iejų vietų „Isuzu Turquoise“.

Pasak direktoriaus, šis transportas dažniausiai nuomojamas dviems tikslais – įmonių darbuotojams vežti į darbą ir iš jo bei pramogai – kelionėms į kitus miestus ar užsienį. Turistinės kryptys, sako, yra labai įvairios.

Direktorius pasakojo, kad už turizmui skirtų autobusų nuomą (be įmonių, kurios nuomoja autobusus darbuotojams vežti) šiemet gauta per 25 tūkst. Eur pajamų. Mano, kad turizmui po pandemijos įsivažiuojant šiemet pajamos už nuomą per 9 mėnesius bus didesnės nei per visus praėjusius metus. Nuomos kaina susideda iš dviejų dedamųjų – už nuvažiuotus kilometrus ir sugaištą valandų skaičių.

Ukmergės autobusų parkas jau netrukus ukmergiškiams pristatys dar keturis naujus autobusus, įsigytus už paskolą. Jie kursuos maršrutiniais reisais ir pakeis nusidėvėjusius autobusus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-6 # herbas 2023-09-08 20:51
herbas atrodo gerai
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # Kažko nepagaunu 2023-09-09 15:06
Pirko iš "apyvartinių lėšų", bet įmonė nuostolinga - nuostolius kas met dengia savivaldybė! Ar apskritai toks pirkinys reikalingas? "Autobusų nuoma" logo gale, o kontaktų nėra....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų