Dėl sužaloto kūdikio pradėtas ikiteisminis tyrimas

Lapkričio 28 d., apie 11.50 val., Ukmergės rajone, namuose, rastas galimai sužalotas nė metukų neturintis kūdikis.

Berniukas buvo skubiai nugabentas į Vilniaus ligoninę.

Pirminiais duomenimis, šeimą tikrino socialinė darbuotoja, ji ir kreipėsi į pareigūnus.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo smurto šeimoje.

Ukmergės rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė informavo, jog sugyventinių šeima, kurioje auga trys mažamečiai vaikai, gyvena vienoje iš Ukmergės rajono kaimiškų seniūnijų. Socialinių darbuotojų akiratyje ji yra nuo 2020 metų – teikiamos socialinės priežiūros šeimoms paslaugos. Socialiniai darbuotojai šeimoje lankosi 3–5 kartus per savaitę.

Galimai panaudotą smurtą prieš 9-ių mėnesių kūdikį pastebėjo antradienį į šeimos namus atėjusi socialinė darbuotoja. Buvo iškviesti policijos pareigūnai, o kūdikis su motina išvežtas į vieną iš Vilniaus ligoninių. Pasirūpinta ir kitais dviem šios šeimos vaikais – jie paimti iš namų ir šiuo metu yra saugioje aplinkoje  pas budintį globėją.

„Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, susilaikome nuo platesnio komentaro“, – sakė vedėja.

Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Linos Baranauskienės atsiųstame komentare rašoma, kad dėl įvykio vaiko teisių gynėjai gavo pranešimą iš policijos pareigūnų ir nedelsiant reagavo bei vertino situaciją šeimoje.

„Vaiko teisių gynėjai aiškinsis, kokios pagalbos šeimai vis dar trūksta, kad jai būtų galima padėti įveikti pakartotinai kylančius sunkumus. Vaiko teisių gynėjai pasirūpino, kad visi šeimoje augantys vaikai būtų perkelti į saugią aplinką ir būtų prižiūrimi žmonių, kurie gali tinkamai pasirūpinti jų gerove. Šiuo metu galimai smurtą patyręs mažylis yra saugus, jam buvo suteikta visa reikalinga medicinos pagalba“, – rašoma atsakyme.

Skelbiama, kad šiuo metu iš ligoninės kūdikis jau paleistas.

Šiuo, kaip įtariama, nusikaltimu prieš vaiką puolė domėtis visos šalies žiniasklaidos priemonės.

LRT televizija pakalbino Želvos seniūnijos, kurioje ir įvyko ši istorija, seniūną Saulių Rutavičių. Jis pasakojo, jog į šeimos namus tarnybos yra vykusios jau ir anksčiau. Socialiniai darbuotojai teigia, kad vaikai gyveno itin ankštai – greta tėvų kartu apsistojo ir vyro mama bei brolis, tačiau pagalbos iš seniūnijos nepriėmė.

„Socialiniai darbuotojai lankosi kiekvieną dieną, būna dienų, kai lankosi kelis kartus per dieną. Atvykusi 28 dieną darbuotoja pamatė, kad vaikas yra su mėlyne ir iškvietė pareigūnus, medikus“, – LRT televizijai sakė Ukmergės socialinių paslaugų centro direktorė Kristina Karpovienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų