Dėl paramos ragino kreiptis į savivaldybę

Į redakciją paskambinęs vyras pasakojo šiuo metu nebegaunantis jokių pašalpų, nes jam aiškinama, kad turi per daug turto – 7 hektarus žemės ir seną traktorių.

Pasakojo, kad anksčiau, kai nebuvo vertinamas turtas, gaudavo beveik 200 eurų pašalpą, o dabar – nebe. Nepriklauso jam ir vadinama kūrenimo pašalpa – malkų kompensacija. Esą dėl tų pačių turimų kelių hektarų.

Pasakojo, kad yra sulaukęs 63-ejų metų, senatvės pensija dar nepriklauso, o nedirbo jokio darbo nuo pat kolūkio laikų. Teisinosi, kad taip yra, nes gyvena labai atokiame kaime – mašinos pats neturi, autobusai važiuoja tik kelis kartus per savaitę. Be to, ir dėl sveikatos jau niekur sunkaus darbo nebepadirbtų.

Klausia, ką daryti? Ar galėtų jam kažkas padėti, kokią pagalbą galėtų suteikti Savivaldybė? Gal yra numatyta bent kažkokia vienkartinė parama?

Ukmergės rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja  Asta Leonavičienė sakė, kad sunku konkrečiai ką nors atsakyti, kai neturi informacijos apie minėto asmens duomenis.

Geriausiai būtų, jei tas žmogus atvyktų į Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių arba kreiptųsi į savo seniūnijoje dirbantį skyriaus išmokų specialistą.

„Pagal tai, kas yra parašyta atsiųstuose klausimuose, galima suprasti, kad asmens turimas turtas viršija jam nustatytą turto normatyvą, todėl nei socialinė pašalpa, nei malkų kompensacija nepriklauso. Jeigu yra problemų dėl sveikatos, reikėtų įvertinti negalią. Dėl vienokios ar kitokios paramos asmuo turi kreiptis į Socialinės paramos skyrių ir tikrai pakonsultuosime, rasime sprendimą“, – patikino skyriaus vedėja.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų