Apdovanojo ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu Motinos dienos proga už nuopelnus motinystei, globai ir rūpybai, už atsakingumą ir įkvepiantį pavyzdį šiemet šalies prezidento dekretu buvo apdovanota 51 moteris.

Tarp jų – ukmergiškė Sigita Kriaučiūnienė. Jos kandidatūrą šiam kasmet šalies prezidento teikiamam apdovanojimui pateikė Ukmergės rajono savivaldybės Socialinės paramos skyrius.

Želvoje gyvenanti S. Kriaučiūnienė šeimą sukūrė 1989 metais. Ji pagimdė ir kartu su Valentinu Kriaučiūnu užaugino penkis vaikus. Moteris daug metų dirba Želvos parapijos katalikiškuose senelių namuose.

„Vaikams įskiepijo meilę gamtai ir perdavė žinias apie Lietuvos augmeniją. Jauniausią dukrą įkvėpė studijuoti biologiją. Visus vaikus skatino studijuoti, o net jei kas ir nepavyksta – niekada nenuleisti rankų.

Visi vaikai nuo mažens augo katalikiškoje aplinkoje, lankė bažnyčią, o būdami maži berniukai patarnaudavo šventose Mišiose.

Sigitos ir Valentino Kriaučiūnų šeimoje vyrauja tikėjimas, sutarimas, vienas kito palaikymas, tarpusavio pagarba, tolerancija ir meilė. Vaikai visada buvo mokomi šių vertybių ir tai atsispindėjo jų elgesyje tiek besimokant mokykloje, tiek dabar, kai jau visi yra užaugę ir savarankiški.

Ne kartą ši šeima iš Želvos mokyklos direktoriaus rankų yra gavusi padėkos raštą už puikius vaikų mokymosi rezultatus, gerą vaikų auklėjimą ir rodomą pavyzdį visuomenei.

Bendruomenė džiaugiasi atsakingais, aktyviais, darbščiais, kultūringai išauklėtais, sportiškais ir kūrybingais šios šeimos vaikais. Tai liudija ir gausa gražių padėkos raštų bei apdovanojimų.

Dažnas šią šeimą matydavo ne tik kartu besidarbuojančius prie savo namų, bet ir skubančius padėti sukrauti malkas ar nušienauti žolę vienišai močiutei, išplauti ar papuošti bažnyčios prieigas, sutvarkyti vieną ar kitą apleistą kapą, iškepti gardų pyragą į Želvą atvykstantiems bendruomenės ar parapijos svečiams. Taip pat aplinkinius džiugina jaukiai ir gražiai išpuoselėta namų aplinka, žydintys gėlynai. Tai –  visos šeimos darbo rezultatas, kuris ne kartą yra pripažintas ir įvertintas apdovanojimu „Gražiausia Želvos sodyba“ , – taip penkių vaikų mamą apdovanojimui pristatė rajono savivaldybė.

Pristatyme teigiama, kad S. Kriaučiūnienė taip pat aktyviai dalyvauja Želvos bendruomenės bei parapijos gyvenime. Visada atliepia į prašymą padėti, dalyvauja organizuojamuose renginiuose, pati skatina ir buria žmones į maldos grupę (yra apdovanota Kaišiadorių vyskupo J. Ivanausko padėkos raštu), kviečia į piligrimines keliones, skuba pas senelius, kuriems jos dėmesys labai reikalingas. Moteris yra aktyvi organizacijos „Caritas“ narė, padedanti negandos ištiktiems žmonėms.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų