Šventosios pakrantę puoš sakurų alėja

Dainiaus Vyto nuotr. Šventosios upės pakrantėje pasodinta 16 sakurų. Dainiaus Vyto nuotr. Šventosios upės pakrantėje pasodinta 16 sakurų.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergėje, Šventosios pakrantėje, pasodinta 16 sakurų – japoniškų vyšnių.

Lenkijoje nupirktus jau paaugintus kelių metrų aukščio medelius pasodino Jurgos Olisevičienės vadovaujamos uždarosios akcinės bendrovės „Grožio idėja“ darbuotojai su jiems talkinusiais savanoriais iš Jono Basanavičiaus gimnazijos – 3a klasės moksleiviais Emiliu Mickūnu ir Vakariu Aliūku.

„Dar pernai kilo idėja čia pasodinti sakurų alėją. Rudenį sodinti šiuos lepius medelius pabijojome, tad tai padarėme dabar. Tikiuosi, kad gražuolės sakuros čia puikiai prigis ir kiekvieną pavasarį džiugins savo žydėjimu ukmergiškius“, – sakė rajono savivaldybės meras Darius Varnas.

Pasak jo, ši alėja – tai bendrovės „Likmerė“ dovana miestui. Ir vieta sakuroms – ilgamečio mūsų miesto partnerio Ukrainoje Podolės Kameneco garbei pavadintame pėsčiųjų take – parinkta ne atsitiktinai.

Koncerno Latvijoje „Latvijas Finieris“ valdoma UAB „Likmerė“ nuo pat karo pradžios remia Ukrainą. Vien pernai į paramą Ukrainai koncernas investavo  daugiau nei 4 milijonus eurų. O pati „Likmerė“ 2023 metais skyrė daugiau kaip 209 tūkst. eurų paramą: rėmė ukrainiečių vaikų stovyklą, apsistojusiems karo pabėgėliams iš Ukrainos pirko maisto korteles bei gyvenimui čia reikalingą buitinę įrangą ir kt.

„Likmerė“ kartu su bendrove DUV nuo karo pradžios vykdo ir bendrą projektą „LITUA kartu“ – gamina ir į Ukrainą siunčia slėptuvėms nuo bombų reikalingus baldus: lovas, stalus, spintas, kėdes, taburetes, kabyklas ir kt. Pernai perduota daugiau nei 3 tūkst. tokių gaminių.

„Mūsų įmonė yra Ukmergės miesto dalis. Norime parodyti, kiek mums yra svarbus grožis ir miesto puošimas. Ukmergėje pasodintų sakurų žiedai tebūna skirti Ukrainos pergalei ir karo pabaigai“, – teigė UAB „Likmerė“ vadovas Mindaugas Kasmauskis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų