Iš Italijos grįžusiems ukmergiškiams – karantinas

Savaitgalį Ukmergės rajono savivaldybė suteikė laikiną gyvenamąją karantino vietą iš Italijos grįžusiems ukmergiškiams – jie apgyvendinti Veprių vasaros stovyklos patalpose.

Koronavirusas sujaukė nusistovėjusį pasaulio, mūsų šalies ir Ukmergės gyvenimą. Kiekviena šiandienos tema jau sukasi tik apie jį.

Praėjusią savaitę bent du kartus posėdžiavusi Ukmergės rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisija aptarė susidariusią situaciją dėl koronaviruso. Viena iš problemų – kaip karantinuoti iš Italijos grįžusius ten slidinėjusius ukmergiškius.

Šiaurės Italijoje registruotas didžiausias užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius Europoje – COVID-19 serga šimtai žmonių.

Grįžusiems iš šios šalies rekomenduojama 14 dienų būti karantine – neturėti jokių kontaktų su aplinkiniais.

Dar būdami užsienyje 8 Šiaurės Italijoje poilsiavę ukmergiškiai kreipėsi į savivaldybę pagalbos – teiravosi, kur jiems apsistoti. Namuose laukia šeimos, o laikinai išsinuomoti būstą Ukmergėje neįmanoma.

Į savivaldybę kreipęsi mūsų rajono gyventojai prašė padėti išspręsti problemą, kaip jiems saugiai grįžti į namus ir praleisti minėtą laikotarpį.

Posėdžių metu diskutuota, kokių veiksmų reikėtų imtis šioje situacijoje.

Savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas informavo, kad kontaktavo su ukmergiškiais Italijoje ir ieškojo būsto, kur jie galėtų praleisti dviejų savaičių karantiną.

Savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas sakė, kad lopšelio-darželio, kurį lanko Italijoje atostogaujančio ukmergiškio vaikas, tėveliai jau nerimauja. Tėvai raginti išlikti ramūs, nes vaiko, kontaktavusio su tėvais, grįžusiais iš Italijos, negalima priimti nei į darželį, nei į mokyklą.

Taip pat vedėjas patikino informavęs rajono švietimo įstaigų vadovus apie tai, kad vaikams dabar privaloma dažnai plauti rankas.

Dezinfekuoja autobusus

Administracijos direktorius D. Varnas sakė, kad bendrovė Ukmergės autobusų parkas dezinfekuoja viešąjį transportą. Čia nuvalomi turėklai, kėdės, kitos keleivių rankomis liečiamos detalės, rajono ir miesto įstaigoms nurodyta papildomai dezinfekuoti daiktus, kurie yra dažnai liečiami, o švietimo įstaigų reikalaujama dažniau vėdinti patalpas bei užtikrinti galimybę visiems vaikams, moksleiviams ir pedagogams su skystu muilu nusiplauti rankas. Savivaldybės administracijos pastate taip pat atsirado talpos su dezinfekciniu skysčiu.

Susirinkusieji buvo informuoti apie situaciją dėl koronaviruso Lietuvoje ir pasaulyje, kuri kas valandą keičiasi, bei apie atnaujintus apibrėžimus „įtariamas atvejis“, „tikėtinas atvejis“, „patvirtintas atvejis“.

Nors situacija ekstremali, šią savaitę Ukmergė lieka be abiejų aukščiausio lygio rajono vadovų – rajono meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Darius Varnas kovo 2–5 dienomis dalyvauja tarptautiniame verslo forume Kazachstane.

Į kelionę rajono vadovai išvyko sekmadienį.

Veprių stovykloje

Pirmadienio rytą rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė informavo, kad iš Italijos grįžusiems ukmergiškiams buvo suteiktas laikinas prieglobstis savivaldybei priklausančioje Veprių stovykloje.

Joje keturiolikai dienų atskirai nuo šeimų apsigyventi panoro 4 žmonės, kurie patys nerado tinkamo atskiro būsto.

Iš oro uosto į Veprius naktį į sekmadienį jie atvyko savu transportu.

Šeimų nariai pasirūpino atgabenti daiktų, kurių prireiks kelias ateinančias savaites. Taip pat jie kasdien atgabens ir maistą.

D.Steponavičienė pažymėjo, kad jokio kontakto nei su artimaisiais, nei su stovyklos darbuotojais atvykusieji neturi.

Veprių stovykla šiuo metu yra pavaldi Švietimo pagalbos tarnybai. Ukmergiškiai čia apgyvendinti ne už dyką – su stovykla atsiskaitys pagal numatytus įkainius.

Kontakto neturi

Šios stovyklos projektų koordinatorė Aldona Rudokienė sakė, kad vienam asmeniui numatyta paros apgyvendinimo kaina – 4,5 euro.

Pasakojo, kad savaitgalį atvykusiems asmenims skirti du elektra apšildomi kambariai. Užtikrinta, kad į kitas stovyklos patalpas jie nepatektų.

Pasak projektų koordinatorės, jokių kontaktų su šiais svečiais niekas neturi. Maistą artimieji jiems atveža ir palieka prie durų.

Pasakojo, kad šioje stovykloje renginiai vyksta ir žiemos metu, bet, žinoma, dabar, kai čia karantinas, jokie kiti asmenys nebus apgyvendinami, nevyks kitos veiklos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Komentarai  

+8 # Korone 2020-03-03 10:17
Kažin kaip ten vyrams sekasi karantinuotis? Ar netrūksta dezinfekcinių skysčių?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Aurelija 2020-03-03 11:21
Svarbiausia, kad kokia vietinė Veprių gyventoja, niekad Italijoj nebuvus, staiga Koronos nepasigautų ;)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Korone 2020-03-03 12:03
Na reikia tikėtis, kad vyrams užtenka supratingumo nekišti nosių iš savo buveinės. Sėkmės ir stiprybės vyrams ir jų šeimoms! ;-)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+15 # .... 2020-03-03 12:21
Jo jo.... Kadangi nežinojo, kur skrenda slydinėt, tai dabar verkia, kad savivaldybė duotų, kur pagyvent.
Čia kartais ne tie patys savivaldybės tarybos nariai, kurie fb krovė fotkes iš atostogų ir sakė, kad nėr Italijoj jokios panikos.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # Karantinas 2020-03-03 15:03
Lūzeriai ir tiek.
Nei vienas normalus žmogus tokiu metu nerizikuos savo ir tuo labiau artimųjų sveikata. Manau reikalinga būtų išstatyti sąskaitas už apšokinėjimą, o Tarybos nariai turėtų patikrinti, ar už visas paslaugas kalnų ereliai susimokėjo (šildymas, vanduo ir t.t.)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Kr 2020-03-12 11:16
Cituojamas Karantinas:
Lūzeriai ir tiek.
Nei vienas normalus žmogus tokiu metu nerizikuos savo ir tuo labiau artimųjų sveikata. Manau reikalinga būtų išstatyti sąskaitas už apšokinėjimą, o Tarybos nariai turėtų patikrinti, ar už visas paslaugas kalnų ereliai susimokėjo (šildymas, vanduo ir t.t.)

Kad patys tarybos nariai ten ir sėdi krantine. Susimokėję juk. Net 4. 50 eur :D ;-)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # Skaitytoja 2020-03-04 10:36
Nejaugi negalima atidėti poilsinių kelionių, reikia būti naglais kvailiais, kad rizikuoti ne tai kad savo sveikata, bet ir kitų
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # Korone 2020-03-04 17:26
Cituojamas Skaitytoja:
Nejaugi negalima atidėti poilsinių kelionių, reikia būti naglais kvailiais, kad rizikuoti ne tai kad savo sveikata, bet ir kitų

Kaip but tokiai durnai, kad rasyt tokias nesamones :-*
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Skaitytoja 2020-03-05 02:02
Kur jūs čia matote mano žodžiuose nesąmones-perskaitykite visus komentarus ir tada pagalvokite kas teisus.Na nejaugi negalima apseiti be išvykų?Juk čia buvo poilsis į rizikos zonas, o ne darbo komandiruotė.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Skaitytoja 2020-03-05 10:27
O dabar vaiksto po veprius lyg niekur nieko,kam reikejo izoliuotis stovykloje, tam kad vaikscioti po to ir gazdinti zmones???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # skaitytoja 2020-03-07 21:15
Tik ką pažiūrėjau reportažą, kad karantinuoti 4 žmonės, tai kur kiti? Rašė, kad iš Š.Italijos turi parskristi 14 žmonių.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų