Dėl naujo susirgimo atliekamas tyrimas

Po ilgesnės pertraukos Ukmergėje – nauji pranešimai, susiję su COVID-19 infekcija. Nuo šio viruso mirė dar vienas žmogus bei nustatytas naujas infekcijos atvejis. 

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas patvirtino, kad vienas naujas infekcijos atvejis buvo nustatytas praėjusį savaitgalį mobiliajame patikros punkte.

Kaip paaiškėjo, užsikrėtusi moteris dirba vaikų lopšelyje-darželyje, tad dėl koronaviruso privalėjo tikrintis, vadovaujantis Sveikatos apsaugos ministerijos nustatyta tvarka.

Moteris kontaktų darbe neturėjo, bet laisvalaikiu sportavo, dalyvavo ant miesto piliakalnio surengtoje visuotinėje mankštoje.

Epidemiologinį tyrimą dėl šio įvykio atlieka Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Šio centro Vilniaus departamento Ukmergės filialo laikinoji vadovė Kotryna Žigaitė sakė, kad tyrimo metu bendraujant aiškinamasi, kokius kontaktus turėjo užsikrėtęs asmuo. Nustatyta, kad artimų kontaktų būta su šeimos nariais. Darbo kontaktų nebūta – karantino metu moteris į darbą ikimokyklinio ugdymo įstaigoje nėjo. Koronaviruso testas jai atliktas, rengiantis pradėti darbą.

Pasak laikinosios vadovės, epidemiologinio tyrimo metu sprendžiama, kokios rizikos sąlytį užsikrėtęs asmuo turėjo su aplinkiniais. O tai priklauso nuo atstumo, bendravimo laiko bei trukmės, nuo to, ar kontaktuojant dėvėtos apsaugos priemonės.

Pavyzdžiui, keliolikos minučių mankšta viešoje erdvėje, laikantis atstumų, nėra traktuojama kaip rizikingas sąlytis.

Nuo ko užsikrėtė ukmergiškė, aiškinamasi.

Dėl šio atvejo testus dėl COVID-19 privalo atlikti artimą kontaktą su užsikrėtusiuoju turėję asmenys.

Ukmergės rajono savivaldybė skelbia ir apie dar vieną skaudžią netektį. Praėjusį penktadienį Santaros klinikų infekcinėje ligoninėje nuo koronaviruso mirė dar keletu gretutinių ligų sirgęs ukmergiškis.

Į gydymo įstaigą Vilniuje 59 metų vyras buvo išvežtas iš savo namų Ukmergėje. Ten gydytas beveik du mėnesius. Liga jam buvo patvirtinta balandžio pradžioje.

Nuo ko užsikrėtė žmogus neskelbiama. Redakcijos duomenimis – nuo ligoninėje dirbančio šeimos nario.

Ukmergės rajono savivaldybė skelbia, kad nuo karantino pradžios koronaviruso infekcija buvo patvirtinta 90 mūsų rajono gyventojų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro birželio 3 d. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius Lietuvoje – 1 684.

Nuo koronaviruso Lietuvoje mirė 71 žmogus. Iš jų 9 – ukmergiškiai.

Skelbiama, kad Ukmergės mobiliajame patikros punkte nuo kovo 30-osios iš viso patikrinta daugiau kaip 2 000 asmenų.

Per dieną paimama apie 40 mėginių iš asmenų. Dauguma iš jų privalo profilaktiškai tikrintis dėl koronaviruso.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-5 # Lina 2020-06-06 15:37
Ar esate moteris, ieškanti gimdos vaisių, norite išgirsti vaikų balsus jūsų namuose, bet jūs nebegalėjote pastoti nėščia, nes dr. Ajayi padės susilaukti savo kūdikio, su kuriuo aš susidūriau panaši situacija, kai vyras paliudija, kaip didysis burtininkas dr. Ajayi padėjo jam sugrąžinti savo mylimą žmoną namo po 9 mėnesių išsiskyrimo, aš kreipiuosi į gydytoją Ajayi paaiškindamas savo būklę, jis liepė man nebe verkti ir paruošė vaistažolę. gerti manęs, kurį išgėriau ir po trijų mėnesių aš buvau nėščia su dvyniais berniukais, dabar esu išdidi mama. susisiekite su dr. Ajayi dėl bet kokios gyvenimo situacijos rašytojo, kuris yra geras žmogus. „Viber“ arba „WhatsApp“: +2347084887094 arba el. Paštas:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Onutė 2020-06-07 16:39
O kur pranešimas apie vaikų lopšelio-darželio darbuotojos mirtį?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų