Švietimo įstaigose – COVID-19 protrūkiai

Savivaldybės švietimo įstaigose nuo mokslo metų pradžios iki dabar COVID-19 liga buvo nustatyta 688 vaikams. Ugdymo įstaigose mokosi apie 3 500 ugdytinių.

Taigi, susirgusiųjų – beveik 20 proc. Šiuo metu yra du dideli koronaviruso židiniai, o izoliacijos atvejų sparčiai daugėja.

Rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas informavo, kad didžiausi židiniai yra Antano Smetonos gimnazijoje bei „Šilo“ progimnazijoje. Susirgimų daugėja ir Užupio pagrindinėje mokykloje. Šiose įstaigose daug vaikų izoliuojasi ir mokosi nuotoliniu būdu.

Dviejų pastarųjų dienų duomenimis, susirgo šeši darbuotojai, du iš jų – Antano Smetonos gimnazijoje, po vieną – lopšelyje-darželyje „Eglutė“, Užupio ir Dukstynos pagrindinėse mokyklose, „Šilo“ progimnazijoje.

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigose susirgo septyni vaikai. Po vieną atvejį nustatyta „Šilo“ progimnazijos ir Užupio pagrindinės mokyklos priešmokyklinėse grupėse. Kiti – lopšelyje-darželyje „Eglutė“, kur formuojasi židinys.

Mokyklose per dvi dienas užsikrėtė 69 mokiniai: Senamiesčio ir Dukstynos pagrindinėse mokyklose – po 2, Jono Basanavičiaus gimnazijoje ir Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje – po 1. Visi kiti atvejai – Antano Smetonos gimnazijoje, „Šilo“ progimnazijoje ir Užupio pagrindinėje mokykloje.

Pasak skyriaus vedėjo, dėl ugdymo proceso organizavimo izoliacija yra jautrus klausimas.  Šiuo metu laikomasi nustatytų taisyklių, dėl atskirų klasių izoliacijos sprendimus priima mokyklų vadovai. Jie konsultuojasi su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistais. Tačiau gali būti svarstomas ir perėjimo prie nuotolinio mokymo rajono mastu klausimas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų