Dainiaus Vyto nuotr. Ligoninėje šventė – simbolinė juostelė perkirpta renovuotame Chirurgijos skyriuje. Dainiaus Vyto nuotr. Ligoninėje šventė – simbolinė juostelė perkirpta renovuotame Chirurgijos skyriuje.

Ukmergės ligoninėje baigti Chirurgijos skyriaus renovacijos darbai.

Ketvirtadienį šiuolaikišku tapęs skyrius pristatytas ir aprodytas atvykusiems rajono vadovams, svečiams, kolegoms. Į skyriaus palatas ligoniai bus guldomi jau artimiausiomis dienomis. Kol vyko remonto darbai, jie buvo išskirstyti po kitus įstaigos skyrius.

Pasak ligoninės vadovo Rimvydo Civilkos, projektą „VšĮ Ukmergės ligoninės Chirurgijos skyriaus patalpų remonto programa“ kartu su rajono savivaldybe įstaiga pradėjo įgyvendinti prieš dvejus metus.

Projekto vertė – 363 387 Eur. 2022 metais iš savivaldybės biudžeto tam buvo skirta 110 425 Eur, o pernai – 130 000 Eur.

Chirurgijos skyriaus plotas – 636 kv. m. Jo patalpos buvo stipriai nusidėvėjusios – dalis grindų buvo  šlifuoto betono, kita dalis – nusidėvėjusio linoleumo, sanitarinės patalpos – be ventiliacijos, tualete bei duše nebuvo signalizacijos, kuria pacientai gali išsikviesti budintį personalą, sienų tinkas palatose buvo ištrupėjęs, lubos sutrūkinėjusios. Nusidėvėję buvo ir baldai, pacientų lovos, spintelės, o skyriaus patalpos nepritaikytos neįgaliesiems.

Po remonto skyrius tapo šiuolaikiškas ir modernus. Čia įrengta rekuperacinė vėdinimo sistema, nauja priešgaisrinė sistema, LED apšvietimas, įrengta 10 palatų su sanitariniais mazgais, naujas procedūrinis kabinetas, tvarstomasis, gydytojų ir slaugytojų kabinetai, rūbinės, poilsio kambariai.

Modernizuotas ligoninės Chirurgijos skyrius pritaikytas didėjančiam dienos chirurgijos pacientų srautui, nes daugėja atvykstančių operuotis iš kitų rajonų.

Kaip informavo ligoninės vadovas R. Civilka, 2022 metais jų įstaigoje buvo suteiktos 698 dienos chirurgijos paslaugos, o 2023 metais – dvigubai daugiau – 1 529.

Pernai buvo įdarbinti nauji specialistai – kraujagyslių chirurgai, oftalmologas. Jie ligoninėje pradėjo atlikti lazerines kojų venų ir hemorojaus bei akių vokų korekcijos operacijas.

Per metus atliktos 564 lazerinės venų, 153 akių vokų plastikos bei 26 lazerinės hemorojaus operacijos.

Ligoninė skelbia, kad Chirurgijos skyriuje naudojama laparoskopinė pilvo chirurgijos įranga, atliekant planines ir skubias pilvo chirurgines operacijas. Čia atliekamos laparoskopinės tulžies pūslės ir tulžies latakų, kirkšnies išvaržos, prakiurusių skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opų užsiuvimo operacijos, apendektomijos.

Taip pat atliekamos ginekologinės laparoskopinės diagnostinės ir gydomosios procedūros, endoskopinės nosies ir sinusų bei kitos operacijos.

Skyriaus atidarymo dieną ligoninės direktorius dėkojo rajono savivaldybės vadovams už finansinę paramą, rangovams – bendrovėms SMD ir „Baltukmės statyba“ – už kokybiškai atliktus darbus, taip pat skyriaus darbuotojams, kolegoms.

Įgyvendintu projektu ir gerėjančiomis sąlygomis medikams ir čia besigydantiems pacientams pasidžiaugė rajono savivaldybės meras Darius Varnas, pažadėjęs dėti visas pastangas, kad mūsų ligoninėje nebūtų uždarytas joks skyrius.

Kolegų sveikinimus ir simbolines dovanas priėmė skyriaus vedėjas Nikas Samuolis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų