Skatina siekti tikslo, matyti savo darbų prasmę

Dr. Asta Kupčinskaitė-Ryklienė ir 2018 m. apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ laimėtojos. Jono Ryklio nuotr. Dr. Asta Kupčinskaitė-Ryklienė ir 2018 m. apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ laimėtojos. Jono Ryklio nuotr.

Šiemet jau vienuoliktą kartą dviem Ukmergės „Šilo“ mokyklos absolventams įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“.

„Apdovanojimas buvo įsteigtas 2008 m. kaip paskatinimas mokiniams drąsiai siekti tikslo, matyti savo pastangų, darbų prasmę, – sakė apdovanojimus įsteigusio Kalbos ir komunikacijų centro direktorė, „Šilo“ mokyklos pirmosios laidos abiturientė dr. Asta Kupčinskaitė-Ryklienė. – Taip kasmet pratęsiame mokyklos Garbės galeriją, pradėtą projektu „Drąsinkime ateitį“.“

Diplomai įteikti mokyklos aštuntokams atsiimant pagrindinio ugdymo programos pirmosios dalies baigimo pažymėjimus. Penkerius metus apdovanojimai buvo skiriami dvyliktokams, o nuo 2013 m., mokyklai tapus pagrindine, jie atitenka aštuntokams.

Laimėtojus tradiciškai renka mokytojai. „Šilo“ mokyklos direktoriaus pavaduotoja Rita Gelūnienė pristatė šių metų laimėtojas – Gabrielę Nenartavičiūtę ir Ugnę Legytę.

U. Legytė – darbšti, atsakinga, pareiginga, labai gerai besimokanti mokinė. Mergaitė yra gerbiama klasės draugų, mokytojų, nes visada pasiruošusi padėti, patarti, visus darbus atlieka kruopščiai. Ugnei puikiai sekasi organizuoti bei vesti renginius tiek klasėje, tiek mokykloje ar rajone. Ji – Mokyklos tarybos narė, klasės seniūno pavaduotoja. Dalyvauja konkursuose, olimpiadose. Pasaulio vaikų haiku konkurse tapo laureate, buvo apdovanota Ukmergės rajono savivaldybės gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo pinigine premija.

G. Nenartavičiūtė – mokyklos pirmūnė. Ji taip pat gavo šio fondo įsteigtą apdovanojimą. Gabrielė – darbšti, atsakinga mokinė, jai puikiai sekasi įvairiuose konkursuose ir olimpiadose. Mokinė visada randanti bendrą kalbą ir su klasės draugais, ir su mokytojais, ir su pradinių klasių mokinukais. Pastariesiems vedė popietę „Seku seku pasaką...“, organizavo viktoriną šia tema. Yra nepamainoma klasės vadovės pagalbininkė, dvejus metus buvo renkama klasės seniūne, tikra klasės ir Seniūnų tarybos siela.

Ir Ugnė, ir Gabrielė toliau ketina mokytis gimnazijoje.

„Šilo“ mokyklos aštuntokų šventę papuošė jų paruoštas spektaklis „Atžalynas“ pagal garsiąją Kazio Binkio pjesę.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų