„Nesitikėjau, kad šis darbas reikalauja tiek pastangų“

Nuo gegužės mėnesio Ukmergės rajono savivaldybės vicemeru dirba E. Kuodelis. Nuo gegužės mėnesio Ukmergės rajono savivaldybės vicemeru dirba E. Kuodelis.

Ukmergės rajono savivaldybės vicemeras Eugenijus Kuodelis savo gyvenime suderina daug veiklų ir pomėgių – jis yra diplomuotas veterinarijos specialistas, ūkininkauja, žaidžia stalo tenisą, vaidina teatre...

Nuo šio pavasario, pradėjęs dirbti savivaldybės administracijoje, visą energiją dabar skiria rajono reikalams.

Sako nesitikėjęs, kad šis, kaip pats sako, biurokratinis darbas reikalauja tiek daug laiko ir pastangų. 

Papasakokite apie save. Iš kur esate kilęs? Kokie keliai atvedė į Ukmergę?

Esu kilęs iš Jonavos rajono Panoterių miestelio. Į Ukmergės rajoną atvykau 1986 metais, pasirinkęs šitą kraštą po veterinarijos mokslų. Pradėjau dirbti buvusiame Siesikų ūkyje veterinarijos gydytoju, po pusmečio buvau paskirtas vyriausiuoju veterinarijos gydytoju.

Vėliau įkūriau individualią veterinarijos įmonę, kurioje daug metų dirbau privačiu gydytoju. Šią veiklą dabar esu laikinai sustabdęs.

Esate ir ūkininkas?

Taip, 1999 metais su žmona Lina įkūrėme ekologinį augalininkystės ūkį. Ūkininkaujame Gružų kaime, dirbame apie 150 ha žemės. Mūsų ūkyje auginami javai.

Kaip veterinarijos gydytojas tikriausiai ir ūkinių gyvūnų esate laikęs?

Kažkada turėjome bent šešetą melžiamų karvių, keletą paršavedžių, auginome bekonus, kurių mėsa prekiavome Ukmergės turguje.

Kodėl pasirinkote būtent tokią specialybę? 

Apie ją vaikystėje nesvajojau. Norėjau išvykti iš kaimo ir gyventi mieste. Bet viskas pasisuko kitaip. Anais laikais mokyklose buvo labai aktyvus profesinis orientavimas. Taip paskatintas pasirinkau veterinarijos mokslus.

Ar darbas patiko?

Jis tikrai labai įdomus. Kaimo žmonės visais laikais gerbė veterinarus. Kai iškviesdavo visada pirmiausia kviesdavo ne į tvartą, bet į kambarį, sodindavo prie stalo, kepdavo kiaušinienę, o tik tada kalbėdavo apie reikalus. 

Anksčiau veterinarų Ukmergėje buvo gal trisdešimt, dabar gydančių ūkinius gyvūnus – vos keli.

Kokius augintinius pats laikote namuose?

Dabar – tik katę ir du šunis. Vienas šuo – įsigytas, o kitas priklydo ir liko.

Esate aktyvus visuomenininkas – kokie jūsų pomėgiai ir  visuomeninės veiklos?

Su bendraminčiais esame įkūrę Ukmergės rajono Gružų krašto bendruomenę. Esu vienas iš jos steigėjų ir aktyvus narys. Buvau Gružų kaimo seniūnaičiu. Dalyvauju Siesikų seniūnijos visuomeniniame ir kultūriniame gyvenime. Jau daugiau kaip 20 metų esu mūsų miestelio teatro „Pantis“ narys, šokų istorinių šokių kolektyve. Stengiuosi viskam atrasti laiko. Tiesa, dabar, einant šias pareigas, jo gerokai sumažėjo.

Žaidžiate ir stalo tenisą?

Taip, esu Ukmergės stalo teniso klubo narys. Su kolegomis atstovaujame Ukmergei Lietuvos stalo teniso ketvirtoje lygoje. Šiemet planuojame startuoti trečioje lygoje.

Stalo tenisą žaidžiau mokykloje, o grįžau prie jo gal prieš kokių dešimt metų.

Prie pat savivaldybės pastato, Pilies parke, stovi stalo teniso stalas. Gal tai jūsų iniciatyva?

Ne, kai pradėjau dirbti jis jau buvo pastatytas pagal projektą. Tik raketės neužsibūdavo. Padėjom ant stalo ir jas, kad visi galėtų sustoti ir pažaisti, ir parašėm prašymą saugoti turtą ir žodį „ačiū“. Kol kas raketės tebėra vietoje.

Papasakokite apie savo šeimą.

Su žmona Lina susipažinome, kai jau gyvenau Siesikuose. Sukūrėme šeimą, užauginome dvi dukras Gintarę ir Virginiją. Dukros gyvena atskirai, Ukmergėje neliko. Žmona jau daug metų dirba Siesikų seniūnijoje vyriausiąja specialiste.

Dažnai mėgstate pajuokauti?

Taip, labai mėgstu. Bet kartais pagalvoju, kad gal ne visi „bajerius“ supranta. 

Kada sumanėte pasukti į politiką ir kas jus paskatino?

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos rėmėjas esu nuo senų laikų. Pritariu jų požiūriui į šeimą, valstybę, artimos jų idėjos. Todėl ir tapau sąjungos nariu.

Vicemeru dirbate nuo gegužės mėnesio. Kaip manote, kodėl būtent jus meras Darius Varnas pakvietė į savo komandą?

Kol kas dar nebuvo progos to paklausti.

Kas dabartiniame darbe pasirodė sunkiausia?

Sunkiausia iš pradžių atrodė didelis kolektyvas. Lig šiol tokiame neteko dirbti – daug metų dirbau individualiai, pats sau. Ir mieste niekada neteko dirbti – visada dirbau tik kaime.

O kas maloniai nustebino?

Kad visi kolegos draugiški – palaiko ir pataria. Man patinka bendrauti su žmonėmis, spręsti iškilusias problemas.

Puikiai sutariu su meru, administracijos direktore ir darbuotojais. Žinot, niekad nemaniau, kad tas biurokratinis darbas taip įtrauks ir kad jis reikalauja tiek daug laiko ir pastangų.

Kalbino Vilma Nemunaitienė

***

Nuo šios kadencijos rajono savivaldybės administracijoje yra vicemero, o ne mero pavaduotojo, kaip anksčiau, pareigybė. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus merui. Pareigybės specializacija – politikos formavimas vietos savivaldos srityje, priskirtų veiklos sričių koordinavimas.

***

Tarp priskirtų funkcijų – analizuoti savivaldybės įstaigų parengtus dokumentus ir teikti merui rekomendacijas dėl jų įgyvendinimo, nagrinėti merui adresuotus prašymus, skundus, padėti rengti atsakymus į juos, dalyvauti savivaldybės tarybos, komitetų ir kituose posėdžiuose.

***

Taip pat vicemeras bendradarbiauja su valstybės ir savivaldybės institucijomis, nevyriausybinėmis organizacijomis, socialiniais ir ekonominiais partneriais, siekiant pristatyti savivaldybės mero poziciją, inicijuoja ir dalyvauja  komisijų, darbo grupių veikloje.

***

Mero pavedimu jis atstovauja savivaldybei kitose institucijose, vyksta į užsienį bei pavaduoja merą Vietos savivaldos įstatyme nustatytų kompetencijų ribose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+12 # Ukmerge 2023-10-11 09:11
Na kur ukmergeje krepsinio komanda vyru ar moteru .
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Zinka 2023-10-11 11:39
Nebėr ką gydyt eini vecemeraut:)), ką jis tiksliai veikia apart slfių???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+12 # Ona 2023-10-11 13:39
A vat vice mere x susitvarkydavo, viskas jai ejosi lengvai...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+19 # Ona 2023-10-11 15:39
Cituojamas Ona:
A vat vice mere x susitvarkydavo, viskas jai ejosi lengvai...

Juodas humoras, jai ka
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+16 # nemotyvuotas 2023-10-11 16:47
Sako, kad patinka bendrauti su žmonėmis, spręsti iškilusias problemas. Teko susidurti Visai nesprendžia problemų - grynas BIUROKRATAS
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+22 # Ona 2023-10-11 20:06
Ne biurokratas.. gal kieno tai pasodinta marionete... viena pasedejo ...kita pasodino....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+18 # Stas 2023-10-11 23:27
NULIS VISIŠKAS
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų