Eismo įvykis vos per plauką nevirto tragedija

Praėjusią savaitę buvo sužaloti į mokymus Kaune vykę Ukmergės rajono savivaldybės darbuotojai.

Jonavos rajone į lengvojo automobilio saloną įskriejo lenta, išslydusi  iš priekyje važiavusio sunkvežimio. Laimei, vairuotojas ir keleiviai atsipirko palyginti nedidelėmis traumomis.

Automobilį vairavęs Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė pasakojo, kad nelaimė nutiko gruodžio 14 d. ryte, 8.30 val. Jis su kolegomis iš savivaldybės administracijos tuomet vyko į Kaune organizuotus mokymus apie gatvių apšvietimo modernizavimą.

Netoli Jonavos, ties žiedine sankryža, iš priešais važiavusio sunkvežimio priekabos staiga išslydo medinė lenta.

Ji rėžėsi tiesiai į ukmergiškių automobilį, išdaužė priekinį stiklą, įlėkė į saloną ir nukrito ant galinės mašinos sėdynės.

Automobilį vairavęs Ukmergės miesto seniūnas Ž. Dirsė ir kartu važiavę dar du savivaldybės administracijos skyrių darbuotojai patyrė traumas. Traumos patirtos ir nuo į saloną įskriejusios medinės lentos, ir nuo išdužusio mašinos stiklo šukių.

Įvykio metu apgadintas savivaldybės administracijai priklausantis lengvasis „Dacia“ markės automobilis.

Sužaloti žmonės buvo nugabenti į Kaune esančią ligoninę. Suteikus medicinos pagalbą, visi paleisti gydytis į namus.

Kokia atsakomybė gresia krovinį netinkamai pritvirtinusiam ir už tai atsakingam sunkvežimio vairuotojui, spręs teisėsauga.

Seniūnas Ž. Dirsė pripažįsta, kad šios nelaimės dieną galėtų vadinti antruoju savo gimtadieniu, nes iki labai skaudžių pasekmių teskyrė centimetrai.

Dabar jis ragina vairuotojus kelyje niekada neprarasti budrumo. Šis įvykis tik parodo, kad, net ir tvarkingai vairuojant transporto priemonę, nepažeidžiant kelių eismo taisyklių, gali nutikti labai skaudi nelaimė.

Taip pat jis ragina sunkvežimių vairuotojus labiau atkreipti dėmesį į priekaboje tvirtinamą krovinį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Aha 2022-12-23 14:22
Maciau sita filma. Vadinasi Final Destination 2.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų