Mokyklinis autobusiukas susidūrė su iš aptvaro pasprukusiu poniu

Rytą vaikus vežęs Užupio pagrindinės mokyklos autobusiukas pateko į eismo įvykį – susidūrė su į kelią išbėgusiu gyvūnu.

Vairuotojo teigimu, tai buvo ponis. Laimei, įvykio metu vaikai nenukentėjo.

Policija skelbia, kad žinios apie susidūrimą sulaukta keliolika minučių po 7 val. Gautas pranešimas, jog Ukmergės rajone, Žuklių kaime, Žvejų gatvėje, mokyklinis autobusas „Iveco“ atsitrenkė į išbėgusį ponį. Gyvūnas po smūgio pabėgo. Transporto priemone buvo vežami septyni vaikai.

Viešai buvo skelbta, kad vienas iš vežtų vaikų – 7-metė mergaitė – susitrenkė galvą.

Tačiau vėliau informuota, kad  atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai sužalojimų vaikams nenustatė – mokinukai greitosios medicinos pagalbos ir policijos automobiliais buvo nuvežti į mokyklą.

Užupio pagrindinės mokyklos direktorė Miglė Kavaliauskė pasakojo, kad greičiausiai iš kurio nors ūkio pabėgęs ponis gerokai apgadino jų autobusiuką – transporto priemonė tęsti kelionės nebegalėjo. Jis tralu nugabentas į autoservisą.

Užupio pagrindinė mokykla naudojasi dviem mokykliniais autobusiukais. Vienas iš jų, kuris ir pateko į eismo įvykį, vaikus surenka nuo Pabaisko pusės, o antras – nuo kito rajono pakraščio. Direktorė pasakojo, kad iš viso mokykliniais autobusais jų įstaigą kiekvieną rytą pasiekia daugiau nei 30 vaikų. Neatmena, kad kada anksčiau būtų nutikęs panašus eismo įvykis. Tiesa, kad kelyje mašina sugestų, buvo pasitaikę. Žiemos metu ne itin retai problemų atsiranda ir dėl užpustytų kelių ar labai slidžios kelio dangos.

Mokyklinių autobusiukų vairuotojams taikoma nulinė alkoholio tolerancija. Įmontuota įranga neleistų pradėti kelionės esant net ir 0,1 promilės. Direktorė taip pat pasakojo, kad dėl sumontuotos įrangos galima stebėti autobusiukų maršrutą bei matyti kuro sąnaudas.

Rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas patikino, kad Užupio pagrindinei mokyklai dabar skirtas pakaitinis autobusiukas. Pasak vedėjo, iš viso rajono ugdymo įstaigos naudojasi 25-iais mokykliniais autobusiukais.

***

Kaip informavo policijos komisariato atstovė Asta Krogertienė, ponio šeimininkė netrukus po susidūrimo buvo nustatyta.

Paaiškėjo, kad ponis buvo lauke, aptvertame elektriniu piemeniu, tačiau pabėgo. Po eismo įvykio šeimininkė apžiūrėjo aptvarą ir pastebėjo, kad vienoje vietoje jis sugadintas galimai laukinių gyvūnų.

Ponio šeimininkei surašytas protokolas dėl gyvūno nepriežiūros.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų