Pasitinkame 30-ąjį Laisvės pavasarį

Gedimino Nemunaičio nuotr. Minėsime 30-ąjį Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo jubiliejų. Gedimino Nemunaičio nuotr. Minėsime 30-ąjį Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo jubiliejų.

Kovo 11-ąją pasitinkame jubiliejinį – 30-ąjį – Laisvės pavasarį. Ta proga Ukmergės kultūros centras kviečia dalyvauti renginiuose, kuriuos iš dalies finansuoja Kultūros ministerija. Nors šalyje ir rekomenduojama renginius uždarose patalpose atšaukti, nutarta Ukmergėje jubiliejinės šventės negriauti.

Trečiadienio rytą pakalbinta Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė pasakojo, kad šventiniai renginiai jau prasidėjo. Deltuvoje edukacijų metu visi galėjo pasidaryti atkurtos nepriklausomybės šventės simbolį – vėjo malūnėlį. Edukacijos vyko ir Vidiškių pagrindinėje mokykloje. Kovo 10 d. 12 val. jos  vyks Siesikų kultūros namuose, 16 val. – Žeimių kultūros namuose.

Protėvių užkoduoti ženklai į gyvenimą bus perkeliami kovo 6 d. 17 val. savivaldybės Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje. Čia baltiškais, etnografiniais, valstybingumo ir kitais spaudais bus marginami tekstiliniai maišeliai. Į tradicijas gilintis kvies edukatorė Kristina Darulienė. Registruotis tel. 8 678 38881 arba el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Nuo 16 val. bibliotekoje gros grupė „Esatis“. Save ji priskiria vadinamajam „world music“ žanrui, gebančiam atskleisti senąsias liaudies muzikavimo tradicijas ir šiuolaikinį jų interpretavimą.

Kovo 7 d. nuo 12 val. Gastro pub’e „Aš būsiu čia“, nuo 15 val. Taujėnų kultūros namuose šeimų laukia būgnininkas, perkusininkas, pedagogas Gediminas Laurinavičius. Šį muzikantą ukmergiškiai jau buvo girdėję perkusinės muzikos festivalyje „Percussion Ukmergė“. Pasirodymuose jis įtraukia ir publiką. Tai vienas iš geriausių būdų  patenkinti savo smalsumą: sužinoti, kokį garsą išgauna vienas ar kitas instrumentas. 

Kovo 11 d. 13 val. į koncertą Deltuvos kultūros namuose kvies ,,Ritmas kitaip“ – trijų būgnininkų grupė, atliekanti įvairių stilių muziką mušamaisiais instrumentais.

Įmonės, įstaigos, gyventojai šiemet kviečiami pasipuošti langus Lietuvos vėliavos spalvomis ir šventės simboliais – vėjo malūnėliais.

Kovo 11-osios renginiai Ukmergėje prasidės 15.30 val. prie Kultūros centro, 16 val. – prie paminklo „Lituania Restituta“.

17 val. Kultūros centro salėje skambės Lietuvos kamerinio orkestro programa bei koncertas „Drum&Brass | Giunter Percussion ir Trimitas“, atliekamas pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ ir ansamblio „Giunter Percussion“.

„Ukmergės žiniose“ jau rašėme, kad dėl koronaviruso teko atšaukti tarptautinio perkusijų festivalio „Percussion Ukmergė“ koncertus. Kovo 8 ir kovo 10 d. planuoti festivalio koncertai Kultūros centre ir Taujėnų dvare neįvyks. Taip nutiko, nes juose turėjo pasirodyti muzikantai iš Italijos, ir būtent iš to šalies regiono, kuriame išplitęs koronavirusas.

Ukmergės kultūros centre vienintelis festivalio koncertas numatytas kovo 11-ąją.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga šią savaitę pasirašė rekomendaciją atšaukti arba nukelti masinius uždarose erdvėse vykstančius renginius.  Sprendimas priimtas atsižvelgiant į COVID-19 ligos epidemiologinę situaciją.

Nusprendus renginius organizuoti, žmonės turėtų nevykti į juos, jei sunegalavo – pasireiškė kvėpavimo takų infekcijos simptomai. Taip pat lankytojams turi būti užtikrintos galimybės plauti rankas bei įtrinti jas dezinfekciniu skysčiu.

Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė pasakojo, kad, priėmus sprendimą jubiliejinių Kovo 11-osios renginių neatšaukti, pasiruošta laikytis griežtų higienos reikalavimų.

Centre ir filialuose iškabinti apie rekomendacijas skelbiantys plakatai, nupirktos ir matomose vietose pritvirtintos rankų dezinfekavimo skysčių talpos.

Direktorė sako, kad situacija, žinoma, akylai stebima, tačiau tikisi, kad sprendimo dėl renginių tikrai nereikės keisti.

Apgailestavo, kad dėl koronaviruso labai nukentėjo tradicinis tarptautinis perkusinės muzikos festivalis. Italijos muzikantams teko išsiųsti atsiprašymo raštus, aiškinant, jog nebegalime jų sutikti.

R.Graužinienė pasakojo, kad festivalį pagal parengtą projektą remia Kultūros ministerijos meno taryba, rajono savivaldybė, privatūs finansiniai rėmėjai, todėl atšaukti koncertus labai skausminga. Kadangi bilietai į du atšauktus koncertus buvo iš anksto parduoti, dabar žiūrovams pinigai grąžinami.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų