„BMW Efficient Dynamics“: žvilgsnis į ekologiškumą skatinančias technologijas

Ne paslaptis, jog pastaruoju metu viso pasaulio mokslininkai vis dažniau kalba apie globalinę klimato krizę, kurios vienu iš pagrindinių veiksnių yra laikomas būtent CO2 kiekio didėjimas atmosferoje. Nors automobilių išmetamos dujos nėra vienintele klimato kaitos priežastimi, tačiau šiame kontekste tai tikrai vaidina svarbų vaidmenį.

                      Dėl šios priežasties dauguma automobilių gamintojų susiduria su įvairiais įstatymų pakeitimais, skatinančiais gaminti mažiau taršias, tvaresnes bei aplinkai draugiškesnes transporto priemones. Vienas iš daugiausiai dėmesio automobilių ekologiškumui skiriantis gamintojas - „BMW“. Būtent šis vokiečių transporto gamybos milžinas pastaruoju metu vis daugiau investuoja į savo gaminamų automobilių skleidžiamos taršos mažinimą ir ekologinę ideologiją skatinančias technologijas.

„BMW Efficient Dynamics“ - kas tai?

                      Pirmieji „BMW Efficient Dynamics“ technologiniai sprendimai pasauliui buvo pristatyti dar 2007 metais Miunchene. Priešingai nei daugelis mano, „BMW Efficient Dynamics“ nėra viena konkreti technologija. Tai - bendra skirtingų technologijų visuma, kurių bendras tikslas mažinti automobilių kuriamą taršą bei kuro sąnaudas. Pasak https://www.avkparts.lt specialistų, „BMW Efficient Dynamics“ pristatymas bei įvairių tvarumą skatinančių sprendimų integravimas į šiomis dienomis gaminamus „BMW“ automobilius yra laikomas be galo svarbiu šio vokiečių gamintojo žingsniu, padedančiu transporto rinkai judėti ekologiškumo link.

                      Itin didelę reikšmę automobilių ekonomiškumui daro būtent aerodinamika. Tai reiškia, jog kuo automobilis turi mažiau oro pasipriešinimo kelionės metu, tuo mažesnės jo yra kuro sąnaudos. Būtent todėl „BMW“ grupės inžinieriai praleido begalę valandų ieškodami sprendimų, galinčių pagerinti visų „BMW“ automobilių aerodinamiką. Puikiu pavyzdžiu galima laikyti 2020 metais pasirodžiusio „BMW iX3“ modelio ratus, kurie leido automobiliui sumažinti oro pasipriešinimo koeficientą 5%, lyginant juos su įprastu „BMW X3“. Žinoma, svarbu paminėti ir tai, jog taip pat buvo sumažintas ir ratų svoris. Šįkart jis sumažėjo net 15%. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog šie skaičiai yra mažiau reikšmingi nei norėtųsi, tačiau nereikėtų pamiršti, jog net ir maži pokyčiai ilgalaikėje perspektyvoje lemia milžiniškus laimėjimus. Nors „BMW“ asortimente skirtingų modelių tikrai netrūksta, tačiau vienu iš aerodinamiškiausių modelių savo klasėje yra pripažintas trečiosios serijos „BMW G20“ sedanas.

https://unsplash.com/photos/a-black-car-parked-in-front-of-a-building-J9qEPN8-glI

Papildomi sprendimai

                      Kaip jau buvo minėta anksčiau, automobilių bei juose integruojamų komponentų svoris taip pat daro tiesioginę įtaką automobilio ekonomiškumui. Būtent todėl „BMW“ pastaruoju metu ypatingai daug dėmesio skiria gaminamų automobilių svorio mažinimui. Be galo svarbu yra tai, jog gamintojas geba efektyviai mažinti automobilių svorį, tačiau tuo pačiu metu išsaugoti jų saugumo savybes. Tai yra daroma optimizuojant automobilių kėbulo tvirtinimo taškus bei naudojant geresnes savybes turinčias medžiagas. Pavyzdžiui, visiems puikiai žinomas penktos serijos „BMW F10 520d“ sveria 1695 kg. Tuo tarpu „BMW G30 520d“ sveria kiek mažiau - 1615 kg. Skirtumas akivaizdus, tiesa?

                      Drąsus „BMW“ žingsnis elektromobilių bei hibridinių modelių gamyboje taip pat buvo pradėtas siekiant mažinti automobilių kuriamą taršą bei paverčiant juos ekologiškesnėmis transporto priemonėmis. 2019 metais „BMW“ pristatė dar vieną „Efficient Dynamics“ segmentui priklausančią technologiją, kurios dėka hibridiniai automobiliai gali krauti savo integruotas baterijas kiekvieną kartą, kuomet važiavimo metu yra spaudžiamas stabdžio pedalas. Pirmieji modeliai, turintys šią technologiją buvo penktosios serijos „BMW 520d“.

                      „Efficient Dynamics“ technologijų principu pagaminti „BMW“ automobiliai įprastai savyje turi daugybę komponentų, padedančių užtikrinti mažesnes kuro sąnaudas. Visiškai natūralu, jog laikui bėgant šie, ar kitas funkcijas atliekantys komponentai gali susidurti su techniniais nesklandumais. Dėl šios priežasties verta atminti, jog daugybę originalių bei aukštus kokybės standartus atitinkančių dalių galima nesunkiai rasti čia: https://www.avkparts.lt/bmw-dalys/. Sertifikuoti specialistai padės išsirinkti tinkamą dalį bei pasirūpins greitu jos pristatymu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų