Trys skaniausi desertai, kuriuos tiesiog privalote paragauti

Kas nesutinka, kad gyvenimas yra saldesnis su desertu?

Desertai ne tik malonūs mūsų gomuriui, bet ir atveria duris į gurmanų pasaulį. Šiame straipsnyje aptarsime tris labiausiai išsiskiriančius desertus, kuriuos kiekvienas mėgėjas turėtų paragauti bent kartą gyvenime. Taip pat atskleisime, kokios yra geriausios desertinės Vilniuje, tad pirmyn į skaniausių desertų pasaulį!

Pirmas desertas: Šokoladinis fondiu

Šokoladinio fondiu kilmės šaknys siekia Šveicariją, šalį, gerai žinomą dėl savo aukštos kokybės šokolado. Pavadinimas paveldėtas iš prancūziško žodžio fondre, reiškiančio tirpti. Tai stebuklinga šokolado ir grietinėlės kompozicija, kurią mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Kodėl šokoladinis fondiu yra vienas iš skaniausių desertų? Visų pirma, tai tiesiogine prasme tirpstantis burnoje gėris. Be to, fondiu galima mėgautis su vaisiais, sausainiais ar net ledais.

Norite pasigaminti namuose? Jums reikės: 200 g juodo šokolado, pusės puodelio grietinėlės, vaisių pagal skonį (pvz., braškės, bananai). Instrukcijos: Šokoladą sulaužykite ir įdėkite į talpyklą, o ant viršaus supilkite grietinėlę. Viską kaitinkite, kol šokoladas taps vientisa mase. Paleiskite savo kūrybinę vaizduotę ir eksperimentuokite su įvairiais vaisiais bei uogomis. Galite taip pat naudoti įvairių spalvų ir skonių šokoladą, ir net įmaišyti į jį prieskonius arba imbiero gabaliukus.

Antras desertas: Tiramisu

Tiramisu, reiškiantis "paimk mane į dangų", yra itališkas desertas, kuris buvo sukurtas dar XX amžiaus viduryje, Sienoje. Tiramisu labai paplitęs visame pasaulyje. Grietinėlės, kiaušinių ir cukraus mišinys, kavoje įmirkyti sausainių sluoksniai, viskas apibarstyta kakava - tai yra tradicinio tiramisu receptas. Tačiau yra daugybė įvairių variantų, kurie skiriasi nuo pagrindinės receptūros.

Kodėl tiramisu yra vienas iš skaniausių desertų? Kombinacija tarp biskvito, šokolado, kavos ir "mascarpone" sūrio sukuria unikalų skonį, kuriam neįmanoma atsispirti.
Originalusis tiramisu receptas neapsiribojo kava ir kakava - jame naudojamas Marsalo vynas. Per metus tiramisu buvo "pagyvintas" įvairiomis priemonėmis: nuo kavos likerio ir Amaretto iki viskių ir romo. Tiramisu taip pat yra puiki dovana ar užkandis įvairioms šeimos šventėms. Pagaminti jį nėra sudėtinga, o galutinis rezultatas tikrai privers jus pasijusti kaip tikram itališko maisto gurmanui.

Trečias desertas: Kreminis brûlée

Kreminis brûlée, arba "degintas kremas", yra Prancūzijos išradimas, kuris šiandien yra vienas iš elitinių desertų. Šis prancūziškas desertas pasižymi stipriu vanilės skoniu ir traškiu cukraus sluoksniu ant viršaus.

Kodėl kreminis brûlée yra vienas iš skaniausių desertų? Jo tekstūra ir skonis yra tiesiog nepakartojamas. Švelnus kreminis pagrindas ir traškus viršus sudaro puikų derinį. Paslaptis slypi karamelizuotame paviršiuje, kuris suteikia kontrastą kreminei vidinei struktūrai.

Geriausia desertinė Vilniuje?

Galbūt jau esate ragavę visus šiuos desertus ir norite išbandyti ką nors naujo? Užsukite į Sugamour desertinę Vilniuje. Čia tikrai rasite įvairiausių dar neragautų saldumynų, nuo šviežių eklerų su pistacijų riešutų kremo įdarų iki firminių ir nepakartojamų Sugamour kreminių pyragaičių ir tortų. Mangų ir sūrio kremo, pistacijų ir aviečių ar klasikinis šokolado ir vanilės - šie deriniai tikrai nustebins net pačius išrankiausius desertų mėgėjus.

Gyvenimas yra per trumpas, kad praleistumėte jį be desertų. Mes visi turime mokėti pasimėgauti maistu, ypač kai kalbama apie tokius meistriškus kūrinius kaip desertai. Todėl nesilaikykite – pasinerkite į šią saldžiąją pasaką. Skanaus!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų