Šildymo įrenginius ragina eksploatuoti saugiai

Primena, jog šildytis reikia laikantis reikalavimų.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Primena, jog šildytis reikia laikantis reikalavimų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba atkreipia gyventojų dėmesį, kad gaisrų skaičius gyvenamuosiuose pastatuose išauga atėjus šaltajam metų laikui.

Pagrindinė jų priežastis – krosnių, židinių ir dūmtraukių gedimai arba netinkamas eksploatavimas.

Ugniagesiai primena, kad prieš kiekvieną šildymo sezoną būtina pasitikrinti šildymo įrenginius, apžiūrėti, ar įrangoje nėra jokių matomų defektų, įtrūkimų, nesandarumų. Taip pat privalu išvalyti ne tik kietojo kuro katilą ar krosnį, bet ir visus dūmtakius bei dūmtraukį. Pastebėtus defektus ar gedimus būtina nedelsiant remontuoti.

Eksploatuojant kietojo kuro šildymo prietaisus svarbu laikytis saugumo taisyklių. Grindys prieš pakurą turėtų būti apsaugotos nedegiomis medžiagomis, kad iškritusios žarijos ar kibirkštys jų neuždegtų. Tam galima panaudoti skardos lakštą, keramines plyteles ar kitas nedegias medžiagas.

Naudokite tik sausą kurą ir tik tokį, kokį rekomenduoja šildymo prietaiso gamintojas. Deginamos drėgnos malkos daug greičiau užteršia dūmtraukį dervomis. Taip pat nedeginkite atliekų, plastikų, gumos, sintetinių medžiagų.

Įkurdami ugnį nenaudokite degių skysčių (pvz., benzino, dyzelinių degalų), nes staigus liepsnos pliūpsnis gali apdeginti.

Per anksti neuždarykite sklendės, nes patalpose gali pradėti kauptis smalkės.

Bet kokius degius daiktus ir medžiagas laikyti galima ne arčiau kaip 1 m iki krosnies pakuros ir 0,5 m atstumu iki šildymo įrenginio.

Atkreipkite dėmesį į degių pastato konstrukcijų (stogo, perdangos, apdailos medžiagų) atstumą nuo dūmtraukio. Jis turėtų būti ne mažesnis kaip 25 cm.

Gaisrus sukelia ir ne vietoje išpilti pelenai, todėl juos pilti reikėtų į metalines dėžes, atokiau nuo pastatų. Ant žemės išpilti galima ne arčiau kaip 15 m iki pastatų.

Negalima palikti vaikų be priežiūros patalpose, kur kūrenasi krosnis.

Parengta pagal PGT inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų