Kaip garbanoti plaukus naudojant tiesintuvą?

Norite tikėkite, norite tikėkite, norite ne, bet jūsų plaukų tiesintuvas yra universalesnis, nei manote. Nors pagrindinė jo funkcija - tiesinti plaukus, jis taip pat gali būti puikus įrankis garbanoti jūsų sruogas. Naudodami tinkamą techniką ir šiek tiek praktikos, galite sukurti gražias garbanas, kurios prilygsta specialiai tam skirtomis garbanojimo žnyplėmis sukurtoms garbanoms. Šiame straipsnyje aprašysime plaukų garbanojimo tiesintuvu žingsnius, kad namuose galėtumėte lengviau pasiekti salono kokybės rezultatų.

Plaukų paruošimas

Dar prieš įjungiant tiesintuvą, labai svarbu paruošti plaukus karščiui, kad pasiektumėte optimalių rezultatų. Įsitikinkite, kad jūsų plaukai švarūs, sausi, be jokių mazgų ar susipainiojimų. Labai patartina naudoti nuo karščio apsaugantį purškiklį, nes jis sudaro apsauginį barjerą, saugantį plaukus nuo bet kokios galimos karščio sukeltos žalos. Šis parengiamasis žingsnis užtikrina, kad jūsų plaukai būtų optimalios būklės šukuosenai formuoti, sumažina karščio padarytos žalos riziką ir suteikia lygesnį pagrindą darbui. Taip pat patartina kruopščiai iššukuoti plaukus, kad tolygiai pasiskirstytų nuo karščio apsauganti priemonė ir būtų pašalintas bet koks paskutinės minutės susipainiojimas.

Tinkamos temperatūros nustatymas

Tinkamos temperatūros pasirinkimas yra labai svarbus garbanojimo proceso etapas. Dauguma šiuolaikinių plaukų tiesintuvų turi reguliuojamus temperatūros nustatymus, todėl galite pritaikyti karščio lygį pagal savo plaukų tipą. Ploniems ar pažeistiems plaukams paprastai geriausia rinktis žemesnės temperatūros nustatymą, kad sumažintumėte karščio žalos riziką. Ir atvirkščiai, storesniems ar šiurkštesniems plaukams gali prireikti aukštesnės temperatūros, kad jie būtų veiksmingai garbanojami. Labai svarbu pradėti nuo vidutinės temperatūros ir atitinkamai ją reguliuoti, visada stebint, ar nėra karščio pažeidimo požymių, pavyzdžiui, rūkymo ar degėsių kvapo. Tai padės pasiekti tobulas garbanas nepakenkiant plaukų sveikatai.

Garbanojimo technika

Kitas svarbus veiksnys, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra garbanojimo technika. Norėdami garbanoti plaukus tiesintuvu, iš pradžių paimkite 1 cm pločio plaukų atkarpą ir užspauskite tiesintuvą prie šaknų. Įsitikinkite, kad nespaudžiate per stipriai, nes dėl to plaukuose gali atsirasti raukšlių ar žymių. Užspaudę pasukite riešą, kad tiesintuvas būtų pasuktas 180 laipsnių kampu nuo veido. Tai darydami įsitikinkite, kad plaukai apvynioti aplink tiesintuvo plokšteles. Lėtai slyskite prietaisu per visą plaukų ilgį, nepamiršdami, kokiu greičiu judate. Lėtesniu slydimu plaukus susuksite standžiau, o greitesniu - laisviau. Tolygus karščio paskirstymas ir vienodas slydimo greitis yra pagrindiniai veiksniai, padedantys išgauti tolygias garbanas.

Baigiamieji akcentai

Sušukavus visas plaukų atkarpas, labai svarbu leisti joms atvėsti prieš toliau su jomis dirbant. Leisdami garbanoms atvėsti, padėsite joms įsitvirtinti, todėl jos ilgiau išliks. Kai garbanos visiškai atvės, galite švelniai perbraukti pirštais per plaukus, kad juos išskaidytumėte ir suteiktumėte jiems natūralesnį, labiau sušukuotą vaizdą. Jei norite padidinti plaukų apimtį arba padaryti įspūdingesnį efektą, taip pat galite apversti plaukus aukštyn kojomis ir švelniai juos pakratyti. Baigdami šukuoseną, užtepkite lengvos konsistencijos plaukų lako, kad garbanos išliktų ilgiau. Taip užtikrinsite, kad kruopščiai sukurtos garbanos išliktų visą dieną, tačiau jų neapsunkinsite ir nesustiprinsite.

Išvada

Garbanoti plaukus tiesintuvu ne tik įmanoma, bet ir nepaprastai patogu tiems, kurie nori sumažinti turimų plaukų formavimo priemonių skaičių. Įvaldžius šią techniką, tai gali būti greitesnis būdas nei naudoti garbanojimo žnyples, o rezultatai gali būti tokie pat stulbinantys. O jeigu ieškote naujo plaukų tiesintuvo sau, rekomenduojame apsilankyti - https://www.varle.lt/elektriniai-plauku-tiesintuvai/. Pasipraktikavus ir pasirinkus tinkamą tiesintuvą, tobulos garbanos taps antraeiliu dalyku. Visada nepamirškite tinkamai paruošti plaukus, pasirinkti tinkamą temperatūrą ir neskubėti garbanoti, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų