Mieste turėtų nebelikti senų kioskų

Dainiaus Vyto nuotr. Savivaldybėje sprendžiamas kioskelių likimas. Dainiaus Vyto nuotr. Savivaldybėje sprendžiamas kioskelių likimas.

Ukmergės mieste suskaičiuota 16 valstybinėje žemėje stovinčių netvarkingų ir neestetiškos išvaizdos kioskų. Ukmergės rajono savivaldybė skelbia sprendžianti šią problemą – ieško savininkų ir ragina juos statinius nugriauti.

Ant 16-os tokių mieste esančių kioskų jau iškabinti rajono savivaldybės administracijos parengti pranešimai savininkams – nurodoma šiuos miesto nepuošiančius statinius iš viešųjų erdvių pašalinti.

„Mūsų turima informacija, Jūsų nenaudojamas prekybinis kioskas stovi valstybinėje žemėje neteisėtai, yra apleistas bei gadina miesto estetinį vaizdą, nėra sudarytos eksploatacijai būtinos sutartys su komunalines paslaugas teikiančiomis įmonėmis. Todėl prašome Jūsų iki 2023 m. rugsėjo 15 d. geranoriškai jį iš čia pašalinti“, – rašoma pranešimuose.

Tų, kas turi teisėtą kiosko buvimą toje vietoje įrodančius dokumentus, prašoma juos pateikti.

To nepadarius iki nurodytos datos, kioską žadama nukelti ir utilizuoti savivaldybės lėšomis, o sąskaitą už šiuos darbus pateikti kiosko valdytojui.

Tikriausiai dauguma kioskelių mieste buvo pastatyta apie 1990-uosius metus, kai suklestėjo privati prekyba. Vėliau laikai keitėsi, prekiauti tapo nepelninga, tad vieni kioskeliai buvo nugriauti, kiti liko stovėti apleisti.

Galbūt jų savininkai ir turi kadaise galiojusius leidimus statyboms. Dabar aiškinamasi, kiek iš jų moka žemės mokesčius.

Situacijai dėl Ukmergėje esančių senų kioskų išnagrinėti savivaldybėje buvo sudaryta komisija. Jos pirmininkas rajono savivaldybės mero pavaduotojas Eugenijus Kuodelis sakė, kad iš minimų 16-os kioskų, ant kurių palikti savivaldybės pranešimai, beveik visi, išskyrus kelis, yra uždaryti, veikla jose nevykdoma.

„Su kiekvienu savininku kalbėsimės, bendrausime, tarsimės, nors teisiškai savivaldybė galėtų imtis ir griežtesnių priemonių“, – sakė vicemeras.

Vienas iš ukmergiškių dažniau aptarinėjamų tebeveikiančių kioskelių stovi Dukstynos mikrorajone, priešais ligoninę. Pasak E. Kuodelio, su jo savininke bendrauta, ji veiklą vykdo nereguliariai, planuoja jos atsisakyti. Vicemeras informavo, kad minėtoje vietoje bendrajame miesto plane kioskai nėra numatyti.

Ne vienas kioskelis stovi Dukstynos mikrorajone, prie prekybos centro. Viename iš jų prekyba atrodo kartais vyksta, tačiau, kiek kartų važiavau, visada rasdavau jį uždarytą“, – pasakojo vicemeras.

Jo žiniomis prie „Pivonijos“ prekybos centro kelių kioskų savininkai žinomi, jie statinius žada renovuoti.

Ukmergės rajono savivaldybės vicemeras tikisi, kad kioskų savininkai bus supratingi ir geranoriškai vykdys išplatintą prašymą.

Pažymi, kad iš viso nuo senų laikų likusių kioskų yra gerokai daugiau nei 16, tačiau nemaža dalis stovi privačiose valdose. Neatmetama, kad ateityje bus kalbama ir su privačiose valdose stovinčių apleistų miesto vaizdą darkančių kioskelių savininkais.

Savivaldybės administracija informuoja, kad, kilus klausimų, galima kreiptis į Ukmergės rajono savivaldybės administraciją tel. 8 611 35277, 8 655 24520.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų