Pristatė Ukmergę festivalyje Turkijoje

Delegacijos narių nuotr. Ukmergiškiai dalyvavo tarptautiniame Kaleiči senamiesčio festivalyje. Delegacijos narių nuotr. Ukmergiškiai dalyvavo tarptautiniame Kaleiči senamiesčio festivalyje.

Ukmergės rajono savivaldybė skelbia apie dalyvavimą tarptautiniame Kaleiči senamiesčio festivalyje, vykusiame Turkijoje, Antalijos Muratpašos savivaldybėje.

Šiemet festivalis buvo skirtas minimam Turkijos Respublikos 100-mečiui.

Į Turkiją vyko savivaldybės meras Darius Varnas, administracijos direktorė Inga Pračkailė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Violeta Širmenė.

8-ąjį kartą vykusiame tarptautiniame Kaleiči senamiesčio festivalyje dalyvavo per 40-ies miestų atstovai iš įvairių pasaulio šalių. Iš Lietuvos atvyko Kauno miesto ir Ukmergės rajono atstovai.

Organizatoriai sukvietė istorinius senamiesčius turinčių miestų atstovus tam, kad visi padiskutuotų apie senovinių miestų valdymo iššūkius, problemas ir jų sprendimo būdus bei pasidalintų patirtimi.

Spalio 26 dieną prasidėjęs festivalis tęsėsi keturias dienas. Ukmergiškiai kartu su kitų šalių atstovais lankėsi pas Antalijos gubernatorių ir Antalijos savivaldybės merą, dalyvavo iškilmingoje atidarymo ceremonijoje ir spalvingoje šventinėje eisenoje, tarptautinėje turizmo mugėje, stebėjo miestų partnerių bendradarbiavimo protokolo pasirašymo ceremoniją, apsilankė kituose šventiniuose renginiuose bei istorinio paveldo objektuose.

Svarbiausias festivalio renginys buvo „Kaleiči senamiesčio forumas“, kurio tema – „Gyvų senovinių miestų valdymo iššūkiai ir dalyvaujamosios miesto demokratijos praktika“.

Ukmergiškiai pristatė Ukmergę, rodydami filmą apie senamiestį bei dvarų paveldą. Kitų užsienio miestų atstovai pasidalino savo praktikomis ir vykdomais projektais, siekiant sustiprinti piliečių dalyvavimą sprendimų priėmimo procesuose.

Forumo metu skambėjo pranešimai, kurių temos: „Vietos demokratinių institucijų stiprinimas ir piliečių pilietinio dalyvavimo skatinimas“, „Geriausios praktikos pavyzdžiai, kaip įgalinti ir įtraukti pilietinę visuomenę ir pažeidžiamas grupes į sprendimų priėmimo procesą vietos lygmeniu“, „Dalyvaujamosios vietos valdžios demokratijos praktika“, „Skaitmeninimo ir novatoriškų metodų naudojimas dalyvaujamojoje miesto demokratijoje“, „Dalyvaujamojo biudžeto sudarymo projektai“, „Naujų priemonių ir naujų piliečių dalyvavimo sprendimų priėmimo procese būdų skatinimas“ ir kt.

„Jūsų miesto istorinis žavesys ir gyvybinga festivalio atmosfera pavertė jį nepamirštamu įvykiu, kurį prisiminsime visą gyvenimą. Tikiuosi ateityje turėsite galimybę susipažinti ir su mūsų miesto kultūra ir paveldu. Palaikykime ryšį ir toliau tieskime draugystės ir kultūrinių mainų tiltus“, – susitikime su Antalijos valdžios atstovais kalbėjo Ukmergės rajono savivaldybės meras D. Varnas.

***

Kaleiči – istorinis Antalijos centras – seniausia jo dalis, su siauromis, mažomis gatvelės, barais, kavinėmis, restoranais, parduotuvėmis.

Kaleici regiono architektūra labai įvairi: čia galima rasti architektūros elementų iš skirtingų istorinių laikotarpių. Senasis Kaleiči miestas susideda iš keturių rajonų: Seljuk, Tuzchular, Barbaros ir Kilicharslan.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų