Mieste griaunami seni kioskai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Šio kioskelio jau nebeliko... Gedimino Nemunaičio nuotr. Šio kioskelio jau nebeliko...

Ukmergėje pradėti griauti seni kioskeliai – jau nebeliko kioskelių, stovėjusių Dukstynos mikrorajone, priešais ligoninę, ir vieno iš stovėjusių Pivonijos mikrorajone.

Planais šalinti miesto vaizdą darkančius kioskus rajono savivaldybė buvo pasidalinusi dar vidurvasarį. Tada skelbė suskaičiavusi 16 valstybinėje žemėje stovinčių netvarkingų kioskų. Savininkai buvo raginti juos nugriauti.

To nepadarius ir nepateikus teisėtą kioskų buvimą įrodančių dokumentų, kioskus žadėta nukelti ir utilizuoti savivaldybės lėšomis, o sąskaitas už darbus pateikti jų valdytojams.

Liepos mėnesį rajono savivaldybės mero potvarkiu buvo sudaryta komisija, kuri iki gruodžio 31 d. turi pateikti pasiūlymus dėl prekybos paviljonų, kioskų mieste.

Rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad komisijos nariai susisiekė su kioskų, stovinčių valstybinėje žemėje, savininkais. Su 9-iais iš jų pasirašyti susitarimai dėl statinių pašalinimo. 5 savininkai, vykdantys prekybą, pareiškė norą ir toliau prekiauti. Jie įsipareigojo senuosius kioskus nukelti, o jų vietoje pastatyti naujus, modernius. Vieno kiosko savininkas iki šiol nenustatytas.

Šiuo metu dalis kioskų jau nukelta. Tarp jų – esantys priešais Ukmergės ligoninę.

Situacijai dėl senų kioskų išnagrinėti sudarytos komisijos pirmininkas rajono vicemeras Eugenijus Kuodelis sakė, kad ateityje bus aptarta, kaip turėtų atrodyti tie kioskeliai, kuriuose veikla tęsiama.

Nuo senų laikų likusių kioskų mieste yra gerokai daugiau nei 16, tačiau nemaža dalis stovi privačiose valdose.

Savivaldybė skelbia neatmetanti, kad ateityje bus kalbama ir su privačiose valdose stovinčių apleistų miesto vaizdą darkančių kioskelių savininkais.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų