Gabiausiems siūloma skirti didesnę paramą, bet apriboti amžių

Dainiaus Vyto nuotr. Dainiaus Vyto nuotr.

Ukmergės rajono savivaldybės gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo komisija inicijavo Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo nuostatų pakeitimą.

Siūloma 50 Eur padidinti išmokas už prizines vietas komandoms. Taip pat siūloma už sportinius pasiekimus apdovanoti tik jaunučius ir vaikus, nes suaugusiuosius, jaunimą ir jaunius apdovanoja kitas savivaldybėje įsteigtas fondas.

Siūloma skirti po 100 Eur už kiekvieną šimtu balų įvertintą valstybinį brandos egzaminą, o paramą studentui didinti iki 500 Eur už semestrą.

Dar vienas siūlymas – sumažinti apdovanojamųjų amžių iki 21 m. Šiuo metu jis – iki 25 m.

Klausimas bus nagrinėjamas šią savaitę vyksiančiame savivaldybės tarybos posėdyje.

Ukmergės rajono savivaldybės  gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondas remia ir skatina gabius ir talentingus Ukmergės rajono savivaldybės vaikus ir jaunimą, pasiekusius puikius rezultatus akademinėje, meninėje, techninėje ir sportinėje veikloje, valstybinių brandos egzaminų metu gavusius šimto balų įvertinimus; studentus, labai gerai besimokančius šalies aukštųjų universitetinių mokyklų nuolatinėse studijose; puikiai besimokančius 5–12 klasių mokinius.

Pagal siūlomą tvarką grupiniai pasiekimai komandai: už I vietą respublikiniame etape būtų 250 Eur (buvo 200), tarptautiniame etape – 300 Eur (buvo 250), už II vietą respublikiniame etape – 200 Eur (buvo 150), tarptautiniame etape – 250 Eur (buvo 200), už III vietą respublikiniame etape – 150 Eur (buvo 100), tarptautiniame etape – 200 Eur (buvo 150).

Grupiniai pasiekimai kolektyvui: pagrindinio prizo laimėtojui – 300 Eur (buvo 250), laureatui arba I vietos laimėtojui – 250 Eur, (buvo 200), II vietos laimėtojui –  200 Eur (buvo 150), III vietos laimėtojui – 150 Eur (buvo 100).

Lietuvoje ir užsienyje organizuojamuose Pasaulio ir Europos jaunučių, vaikų čempionatuose bei pirmenybėse, turinčiose 3 ir daugiau turų, už I vietą numatyta skirti 200 Eur, už II – 150 Eur, už III – 100 Eur.

Komandinių sporto šakų komandai vaikų, jaunučių čempionatuose bei Lietuvos jaunučių, vaikų sporto žaidynėse už I vietą numatyta 200 Eur, už II – 150 Eur, už III – 100 Eur.

Gabūs jaunieji ukmergiškiai iškilmingai apdovanojami du kartus per metus – baigiantis kalendoriniams metams ir baigiantis mokslo metams.

Fondo globėjas – rajono meras Darius Varnas, komisijos pirmininkė – savivaldybės administracijos direktorė Inga Pračkailė. Fondą sudaro rajono savivaldybės biudžeto ir rėmėjų lėšos.

Rajono savivaldybė yra skelbusi, kad pernai šį fondą parėmė bendrovės „Ukmergės duona“, „Ukmergės pramonės parkas“, „Ukmergės melioracija“, „Bikuvos prekyba“, „DAW Lietuva“, „Atkočių agroservisas“, „Baltukmės statyba“, „Adretas“  ir „Likmerė“. Pastaroji įmonė šiam fondui lėšų skiria nuo pat jo įsikūrimo pradžios – nuo 2007 metų. Dėkojame rėmėjams.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų