Ukmergėje priedangų – mažiau nei pusė nustatyto poreikio

Vidaus reikalų ministerija skelbia atnaujinusi šalies priedangų žemėlapį. Vidaus reikalų ministerija skelbia atnaujinusi šalies priedangų žemėlapį.

Vidaus reikalų ministerija skelbia, kad Lietuvoje šiuo metu yra 3 310 priedangų, jose nuo netiesioginio apšaudymo oro pavojaus metu galėtų apsisaugoti 912 tūkst. arba 31 proc. šalies gyventojų.

Ministerijos duomenimis, pusė Lietuvos savivaldybių jau yra arti Vyriausybės nustatytų tikslų. Minimalus skaičius gyventojų, kuriems turi užtekti vietos priedangose, yra 60 proc. gyventojų miestų savivaldybėse ir 40 proc. gyventojų rajonų savivaldybėse (bendrai šalies mastu – apie 50 proc.).

Ministerija pažymi, kad atsakomybė už priedangų parinkimą, sužymėjimą ir parengtį tenka savivaldybėms.

Vidaus reikalų ministerija taip pat skelbia atnaujinusi šalies priedangų žemėlapį.

Jame raudonai pažymėtos savivaldybės, kuriose priedangų yra mažiau nei pusė nustatyto poreikio, geltonai – priedangų yra daugiau nei pusė nustatyto poreikio. Žaliai nuspalvintose savivaldybėse priedangų yra pakankamai.

Deja, Ukmergė patenka tarp „raudonųjų“, kuriose priedangų yra mažiau nei pusė nustatyto poreikio.

Teigiama, kad civilinė sauga ilgą laiką buvo apleista – šios srities specialistų per nepriklausomybės laikotarpį sumažėjo nuo 1 000 iki 100. Gaivinant civilinę saugą imtasi plėsti perspėjimo sistemas, kurti priedangų tinklą bei didinti žmogiškuosius išteklius.

Ministerijos teigimu, pagrindinis tikslas – užtikrinti, kad parengties pareigūnai neturėtų kitų funkcijų ir visą darbo laiką skirtų tik vienai – civilinės saugos – funkcijai vykdyti.

Šalies savivaldybėse jau dirba 50 už civilinę saugą atsakingų parengties pareigūnų. Parengties pareigūnai atsakingi už priedangų tinklo plėtrą, ekstremalių situacijų, evakuacijos planų parengimą ir atnaujinimą, gyventojų švietimą apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms, civilinės saugos pratybų organizavimą.

Ukmergės savivaldybėje parengties pareigūno pareigas eina Valdas Rabazauskas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų