Moksleiviai iš arčiau susipažino su Savivaldybės vadovais ir darbuotojais

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergės rajono savivaldybėje praėjusią savaitę lankėsi ir su jos vadovais susitiko Užupio pagrindinės mokyklos 8a klasės mokiniai, lydimi klasės auklėtojos Rusnės Valeikienės, karjeros specialistės Virginijos Černiauskienės ir mokytojo padėjėjos Gintarės Milašienės.

Mokiniai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su Savivaldybės vadovų bei administracijos skyrių bei jų darbuotojų darbu, vietos savivaldos veikla – sužinoti, kaip vyksta Savivaldybės tarybos posėdžiai, koks yra sprendimų priėmimo procesas, taip pat sužinoti apie suplanuotas naujas investicijas ir projektus.

„Kartais mūsų darbo diena užsitęsia iki 22 valandos, nekalbu apie poilsio dienas, kuomet tenka dalyvauti renginiuose. Buvo metas, kai vienu metu net 39 projektus vykdėme. Tiems, kurie garsiai sako, kad esą tik pabaigę vienus darbus imkitės kitų, galiu atsakyti, kad tai – neįmanoma. Čia ne namų kiemą ar butą susitvarkyti. Norint kažką pradėti tenka „pereiti“, gauti „palaiminimą“ iš daugybės institucijų.

Pavyzdžiui, Antakalnio gatvės baigiamuosius darbus derinome su daugiau nei 20 institucijų, kiekviena jų mūsų pateiktą medžiagą nagrinėjo po 19 dienų, ir, kaip taisyklė, paskutiniąją dieną sugebėdavo atsiųsti pastabą. Mes atsakydavome jiems ir vėl...laukdavome 19 dienų“, – apie nematomą darbo Savivaldybėje pusę moksleiviams pasakojo meras D. Varnas.

Tiek jis, tiek vicemeras Eugenijus Kuodelis, tiek administracijos direktorė Inga Pračkailė domėjosi mokinių ateities planais, jų pomėgiais, svajonėmis apie profesiją, atsakė į pateiktus klausimus.

Pabuvoję Tarybos posėdžių salėje ir pasivaišinę saldainiais, moksleiviai apžiūrėjo Savivaldybės administracijos patalpas, darbuotojų kabinetus.

„Džiaugsimės, jei nors keli iš šio būrio moksleivių, baigę mokslus ir įgiję profesiją, liks dirbti ir gyventi Ukmergėje. O jei dar ir papildys Savivaldybės darbuotojų gretas, tai šios dienos visų mūsų tikslas – paskleisti gerą žinią apie Ukmergę ir vietos savivaldą – bus pasiektas“, – teigė administracijos direktorė I. Pračkailė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų