Seminare – apie naujus žurnalistikos iššūkius

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius apie spaudos situaciją Širvintose teiravosi rajono merės Živilės Pinskuvienės. Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius apie spaudos situaciją Širvintose teiravosi rajono merės Živilės Pinskuvienės.

Lietuvos žurnalistų sąjunga praėjusią savaitę Aukštaitijos  žiniasklaidos atstovus pakvietė į seminarą „Profesiniai žurnalistikos standartai, propagandos ir informaciniai karai“. Jame dalyvavo ir  „Ukmergės žinių“ darbuotojai.

Dvi dienas trukusiame seminare apie regioninių leidinių, radijo ir televizijos stočių bei internetinės žiniasklaidos situaciją, laukiančius iššūkius ir grėsmes, įstatymų pokyčius bei kitomis temomis kalbėjo lektoriai, patirtimi dalinosi kolegos redaktoriai.

Daug naudingos informacijos apie žurnalistikos etikos standartus Lietuvos žiniasklaidoje suteikė Visuomenės informavimo etikos komisijos pirmininkė Vaiva Žukienė.

Apie portalą, kurio vienintelio Lietuvoje steigėjai – vienuoliai, pasakojo www.bernardinai.lt vyr. redaktorius Donatas Puslys.

Daug naudingos, o kartu ir bauginančios informacijos apie socialinės inžinerijos instrumentus šiuolaikiniuose karuose suteikė ekspertas Edmondas Babenskas.

Neseniai premjero patarėjo antikorupcijai pareigas užėmęs žurnalistas Skirmantas Malinauskas kalbėjo tiriamosios žurnalistikos ir teisinio reguliavimo temomis.

VU Žurnalistikos instituto mokslo redaktorius dr. Viktor Denisenko paskaitoje kalbėjo apie žurnalistus ir jų auditorija informacinio karo lauke, o radijo stoties „Pulsas“ direktorius Rolandas Meilūnas – apie žurnalistiką regionuose.

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius šį seminarą surengė kaimyniniame Širvintų rajone, kur žiniasklaidos situacija viena išskirtiniausių Lietuvoje. Čia konkuruodamos viena su kita veikia trys žiniasklaidos priemonės. Viena jų priklauso rajono merės dukrai. Likusių dviejų vadovės pasakojo, kad tokioje situacijoje, kai viena žiniasklaidos priemonė priklauso rajono vadovės šeimai, dirbti ir išlikti be galo sudėtinga. Tačiau mano, kad – būtina ir net yra pasiryžusios dirbti pogrindyje.

Renginyje apsilankė ir pati Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė, teigusi, kad ir jai, vietos žiniasklaidos nuolat puolamai dirbti sudėtinga.

Situacija Širvintose puikiai iliustravo Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko nagrinėtą temą apie naujus žurnalistikos iššūkius ir galimybes.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų