Spausdinti šį puslapį

Įsteigtas naujas draustinis

Lie­tu­vo­je re­toms au­ga­lų bei gy­vū­nų rū­šims sau­go­ti įsteig­ti pen­ki nau­ji vals­ty­bi­niai bo­ta­ni­niai ir zo­o­lo­gi­niai draus­ti­niai. Vie­nas iš jų – Uk­mer­gės ra­jo­ne.

7,3 hek­ta­ro plo­to Ge­me­liš­kio draus­ti­ny­je Uk­mer­gės ra­jo­ne bus sau­go­mi dru­giai – auk­suo­to­sios šaš­ky­tės.

Bu­gie­dos draus­ti­ny­je Laz­di­jų ra­jo­ne bus sau­go­mos eu­ro­pi­nės med­var­lės, rau­don­pil­vės kū­mu­tės, skiau­te­rė­tie­ji tri­to­nai, me­di­ci­ni­nės dė­lės, dru­giai – juo­do­sios hes­pe­ri­jos bei di­die­ji auk­si­nu­kai.

Meš­kų draus­ti­ny­je Tau­ra­gės ra­jo­ne – dru­giai – krau­ja­la­ki­niai mels­viai, di­die­ji auk­si­nu­kai, taip pat ne­su­si­vė­ru­sios že­my­ni­nės smilt­pie­vės, na­tū­ra­lūs eut­ro­fi­niai eže­rai su plū­džių ar­ba ašt­rių ben­dri­jo­mis, ste­pi­nės, aliu­vi­nės, šie­nau­ja­mos me­zo­fi­tų pie­vos ir ki­tos bu­vei­nės.

Pa­ą­žuo­ly­nės draus­ti­ny­je Jo­na­vos ra­jo­ne – laum­žir­giai šar­vuo­to­sios skė­tės, taip pat skiau­te­rė­tie­ji tri­to­nai, Pe­le­sos draus­ti­ny­je Va­rė­nos ra­jo­ne – žo­li­niai au­ga­lai mė­ly­nie­ji pa­le­mo­nai, taip pat ku­ku­čiai, ger­vės, dru­giai ma­cha­o­nai ir šiau­ri­niai auk­si­nu­kai.

Vy­riau­sy­bė pa­tvir­ti­no nau­jų­jų draus­ti­nių ri­bų pla­nus ir nuo­sta­tus.

Mū­sų ra­jo­ne šiuo me­tu yra ne vie­nas draus­ti­nis, ku­ria­me vei­sia­si ar au­ga re­ti gy­vū­nai bei au­ga­lai.

Šven­to­sios upė ir jos pa­kran­tė yra ich­tio­lo­gi­nis draus­ti­nis, įkur­tas sau­gant la­ši­ši­nių žu­vų ir žiob­rių nerš­ta­vie­tes. Vi­diš­kių gi­ri­nin­ki­jos Duks­ty­nos miš­ke sau­go­mas dru­gys – ste­pi­nis per­li­nu­kas, Že­mait­kie­mio apy­lin­kės Berz­gai­nių pi­lia­kal­nio te­ri­to­ri­jo­je sau­go­mos se­no­vės gy­ven­vie­tės lie­ka­nos.

Ryš­kiu rel­je­fu iš­si­ski­rian­tys Sie­sar­ties ir Žu­vin­tės upe­lių slė­niai  yra pa­skelb­ti ge­o­mor­fo­lo­gi­niais draus­ti­niais.

Draus­ti­niai įkur­ti ir Ar­mo­nos upe­lio slė­ny­je, kur ran­da­mos De­vo­no lai­ko­tar­pio žu­vų lie­ka­nos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)