Spausdinti šį puslapį

Paminėjome tautos jubiliejų

Lie­tu­vos vals­ty­bės at­kū­ri­mo die­nai – Va­sa­rio 16-ajai – uk­mer­giš­kiai sky­rė vie­ną tra­di­ci­nį, o vie­ną – vi­siš­kai nau­ją ren­gi­nį.

Tra­di­ciš­kai jau ke­lio­li­ka me­tų Lie­tu­vos vals­ty­bės die­ną ren­gia­mas res­pub­li­ki­nis bė­gi­mas Pa­bais­kas – Uk­mer­gė.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Prie Laisvės paminklo gėlių padėjo ir policijos pareigūnai.

 

 

11 ki­lo­met­rų ir 600 met­rų dis­tan­ci­ją bė­gi­kai įvei­kė ir šeš­ta­die­nį, va­sa­rio 16-ąją mi­nint 95-ąjį vals­ty­bės ju­bi­lie­jų.

Bė­gi­me da­ly­va­vo 120 bė­gi­kų iš įvai­rių ša­lies mies­tų ir ra­jo­nų. Tarp jų – ke­lio­li­ka mū­sų ra­jo­no at­sto­vų. Įvei­kę star­tą bu­vo ap­do­va­no­ti grei­čiau­si spor­ti­nin­kai, vy­riau­sias, jau­niau­sias ak­ci­jos da­ly­viai. Taip pat pa­gerb­ti šio bė­gi­mo ini­cia­to­riai – Al­gir­das Blauz­dys ir Eu­ge­ni­jus Ma­la­šins­kas.

 

02-19-1_straipsnio_2_nuotr

Sce­no­je – kul­tū­ros cen­tro Sli­žių fi­lia­lo fol­klo­ro an­sam­blis „Sie­ma­nys“, va­do­vau­ja­mas Sta­sės No­vi­kie­nės.


 

Prie Lais­vės pa­min­klo mū­sų vals­ty­bės ju­bi­lie­jaus pro­ga bu­vo su­gie­do­tas him­nas, pa­dė­ta gė­lių ir vai­ni­kų.

Ta­čiau iš­kil­mės šie­met bu­vo per­kel­tos į kul­tū­ros cen­trą.

Is­to­ri­nės su­kak­ties ren­gi­nį pra­dė­jo Uk­mer­gės kraš­to­ty­ros mu­zie­jaus di­rek­to­rė Vai­du­tė Sa­kol­ni­kie­nė. Ji pri­mi­nė prieš 95 me­tus Lie­tu­vo­je vy­ku­sius įvy­kius. Rem­da­ma­si to me­to spau­da pa­pa­sa­ko­jo, kaip iš­kil­min­gai su pa­ra­dais, vė­lia­vo­mis ir mi­nė­ji­mais Va­sa­rio 16-oji tar­pu­ka­riu bu­vo švęs­ta Uk­mer­gė­je.

 

02-19-1_straipsnio_3_nuotr

Bė­gi­mas Pa­bais­kas – Uk­mer­gė – tra­di­ci­nis Va­sa­rio 16-ajai skir­tas ren­gi­nys.


 

Su­si­rin­ku­siuo­sius su šven­te pa­svei­ki­nęs ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas pri­mi­nė, jog esa­me at­sa­kin­gi už Lie­tu­vos plėt­rą – tu­ri­me bū­ti ak­ty­vūs ir pi­lie­tiš­ki.

Taip pat ren­gi­ny­je bu­vo dar sy­kį pa­svei­kin­tos Vil­niaus re­gio­no Di­džio­jo Ku­ni­gaikš­čio Ge­di­mi­no ap­do­va­no­ji­mus pel­niu­sios uk­mer­giš­kės.

Ta­čiau svar­biau­sia tau­tos ju­bi­lie­jaus aši­mi šie­met ta­po iš­skir­ti­nis ren­gi­nys – pa­trio­ti­nės dai­nos šven­tė „Lie­tu­va – ma­no dai­na“. Ji bu­vo skir­ta ne tik Lie­tu­vos vals­ty­bės at­kū­ri­mo die­nai, bet ir Uk­mer­gės mies­to įkū­ri­mo 680-osioms me­ti­nėms pa­mi­nė­ti.

Vi­si no­rin­tie­ji bu­vo kvies­ti pa­reng­ti po ke­lis kū­ri­nius ka­ri­ne–pa­trio­ti­ne te­ma. Or­ga­ni­za­to­riai taip pat kvie­tė kur­ti nau­jas dai­nas apie Uk­mer­gę.

 

02-19-1_straipsnio_4_nuotr

Gė­lės Lie­tu­vos ju­bi­lie­jui.


 

Kon­kur­se nu­skam­bė­jo 26 tė­vy­nei skir­tos dai­nos. Jas at­li­ko su­au­gu­sių­jų ir moks­lei­vių ko­lek­ty­vai bei so­lis­tai.

Vi­siems pa­trio­ti­nės dai­nos at­li­kė­jams bu­vo įteik­ti pa­dė­kos raš­tai ir do­va­nė­lės.

Dai­nos, ge­riau­siai tin­kan­čios tap­ti Uk­mer­gės him­nu, kon­kur­sui bu­vo pa­teik­ti ke­tu­ri kū­ri­niai.

Ko­mi­si­jos spren­di­mu gra­žiau­sia dai­na Uk­mer­gei iš­rink­ta Al­vy­do Pa­drie­zo dai­na „Ma­no ke­lias – Uk­mer­gė“, ku­rią at­li­ko liau­diš­kos mu­zi­kos ka­pe­la „Pro­vin­ci­ja“.

Šią dai­ną uk­mer­giš­kiai tik­rai tu­rė­tų iš­girs­ti per Mies­to šven­tę ir ki­tus ren­gi­nius.

UŽ inf.

 



02-19-1_straipsnio_5_nuotr


02-19-1_straipsnio_6_nuotr


02-19-1_straipsnio_7_nuotr

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)