Spausdinti šį puslapį

Skambėjo Lotynų Amerikos ritmai

Uk­mer­giš­kiai pra­ėju­sią sa­vai­tę tu­rė­jo pro­gos ste­bė­ti ta­len­tin­giau­sių mū­sų ša­lies šo­kė­jų pa­si­ro­dy­mus. Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­los sa­lė­je vy­ko Lo­ty­nų Ame­ri­kos spor­ti­nių šo­kių Lie­tu­vos čem­pio­na­tas. Dvi die­nas ja­me ant par­ke­to iš vi­so su­ko­si per 400 po­rų.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.

Dau­giau­siai žiū­rovų su­si­rin­ko an­trą čem­pio­na­to die­ną į bai­gia­mą­jį ren­gi­nį, kuo­met var­žė­si pa­čios stip­riau­sios Lie­tu­vos po­ros. Ke­tu­rio­se am­žiaus gru­pė­se iš vi­so pa­si­ro­dė dau­giau nei 50 spor­ti­nius šo­kius šo­kan­čių po­rų.

Dau­giau­siai šo­kė­jų at­vy­ko iš Kau­no spor­ti­nių šo­kių klu­bo „Sū­ku­rys“, ku­riuos tre­ni­ruo­ja Jū­ra­tė ir Čes­lo­vas Nor­vai­šos. Vi­są bū­rį ta­len­tin­gų šo­kė­jų at­ly­dė­jo Klai­pė­dos spor­ti­nių šo­kių klu­bo „Žu­vėd­ra“ va­do­vai Skais­tė ir Ro­mal­das Idze­le­vi­čiai bei Vil­niaus spor­ti­nių šo­kių klu­bo „Ra­tu­to“ va­do­vai Auš­re­lė ir Vir­gi­ni­jus Vi­soc­kai.

 

03-04-3_straipsnio_2_nuotr


Uk­mer­gė­je vy­ku­sia­me čem­pio­na­te tei­sė­ja­vo 21 tei­sė­jas.

Tarp ge­riau­sių­ spor­ti­nin­kų su­au­gu­sių­jų gru­pėje var­žė­si ir uk­mer­giš­kis Jo­no Ba­sa­na­vi­čiaus gim­na­zi­jos abi­tu­rien­tas Dan­gis Ša­la­vie­jus su part­ne­re Vik­to­ri­ja.

Nors į fi­na­lą jis ne­pa­te­ko, pa­tek­ti tarp 26 ge­riau­sių mū­sų ša­lies su­au­gu­sių­jų po­rų vai­ki­nui – di­džiu­lis lai­mė­ji­mas. Uk­mer­giš­kis tre­ni­ruo­ja­si jau 13 me­tų. Šiuo me­tu uk­mer­giš­kis at­sto­vau­ja Elek­trė­nų klu­bui „Re­ve­ran­sas“.

 

03-04-3_straipsnio_3_nuotr


Čem­pio­na­tą or­ga­ni­za­vo Lie­tu­vos spor­ti­nių šo­kių fe­de­ra­ci­ja. Uk­mer­gė­je tai jau ant­ras ir, anot or­ga­ni­za­to­rių, tik­rai ne pas­ku­ti­nis to­kio aukš­to ly­gio ren­gi­nys. Pir­ma­sis – tarp­tau­ti­nis Lo­ty­nų Ame­ri­kos šo­kių čem­pio­na­tas bu­vo su­reng­tas už­per­nai. Tuo­met uk­mer­giš­kiai pir­mą kar­tą sa­va­me mies­te ga­lė­jo gro­žė­tis pa­sau­lio čem­pio­nų Klai­pė­dos „Žu­vėd­ros“ šo­kė­jų pa­si­ro­dy­mu.

Uk­mer­gė­je reng­ti to­kius čem­pio­na­tus at­si­ra­do ga­li­my­bė dau­giau nei prieš dve­jus me­tus Tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­lo­je įren­gus mo­der­nų spor­to kom­plek­są.

 

03-04-3_straipsnio_4_nuotr


Lie­tu­vos spor­ti­nių šo­kių fe­de­ra­ci­jos vi­ce­pre­zi­den­tas Vir­gi­ni­jus Vi­soc­kas sa­kė prieš to­kius ren­gi­nius vi­sa­da jau­čian­tis di­de­lę įtam­pą. Nie­kad ne­ga­li nu­spė­ti or­ga­ni­za­ci­nių ne­sklan­du­mų. Lai­mei, ne­ri­mas bu­vo be­rei­ka­lin­gas. Uk­mer­gė­je žiū­ro­vams ir šo­kė­jams su­reng­ta šven­te or­ga­ni­za­to­riai li­ko pa­ten­kin­ti.

Su­au­gu­sių­jų gru­pė­je nu­ga­lė­to­jais pa­skelb­ti vil­nie­čiai Jo­man­tė Dap­ke­vi­čiū­tė ir Jo­kū­bas Venc­kus, an­trą vie­tą iš­ko­vo­jo San­dra Knia­ze­vi­čiū­tė ir Ge­di­mi­nas Gri­go­nis iš Kau­no, tre­ti bu­vo Mo­na Vin­kle­ry­tė ir Liu­das Ta­mu­lai­tis.

 

03-04-3_straipsnio_5_nuotr


Mū­sų mies­te pa­siek­ti lai­mė­ji­mai šo­kė­jams ta­po star­tu ir ga­li­my­be at­sto­vau­ti Lie­tu­vai Eu­ro­pos ir pa­sau­lio čem­pio­na­tuo­se.

 

03-04-3_straipsnio_1_nuotr

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)