Spausdinti šį puslapį

Spaudos atstovai diskutavo apie rinkiminę kampaniją

Pa­grin­di­niai ar­tė­jan­čių Sei­mo rin­ki­mų kam­pa­ni­jos da­ly­viai yra po­li­ti­kai, ta­čiau prieš­rin­ki­mi­nė­je ka­ru­se­lė­je su­ka­si ir ži­niask­lai­dos at­sto­vai. Kad lei­dė­jams bū­tų leng­viau dirb­ti šiuo su­dė­tin­gu lai­ko­tar­piu, Lie­tu­vos žur­na­lis­tų są­jun­ga bei Na­cio­na­li­nė ra­jo­nų ir mies­tų laik­raš­čių lei­dė­jų aso­cia­ci­ja sa­vo na­rius pa­kvie­tė į se­mi­na­rą. Jo me­tu bu­vo dis­ku­tuo­ja­ma apie Lie­tu­vos re­gio­ni­nės ir vie­ti­nės spau­dos po­ky­čius ir per­mai­nas ar­tė­jant rin­ki­mams.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Se­mi­na­ro „Lie­tu­vos re­gio­ni­nė ir vie­ti­nė spau­da – po­ky­čiai ir per­mai­nos ar­tė­jant rin­ki­mams“ da­ly­viai.

Prieš­rin­ki­mi­nis lai­ko­tar­pis lei­dė­jams su­dė­tin­gas, nes dar­be pri­va­lu lai­ky­tis Sei­mo rin­ki­mų įsta­ty­mo. Ja­me be ki­ta ko griež­tai nu­ro­do­ma, kaip skelb­ti rin­ki­mų agi­ta­ci­jos me­džia­gą. Kaip lai­ko­ma­si šio įsta­ty­mo, ste­bi ir po­li­ti­kai, ir rin­ki­mų apy­gar­dų na­riai, ir lei­dė­jų kon­ku­ren­tai, o pa­ste­bė­tus nu­si­žen­gi­mus nag­ri­nė­ja Vy­riau­siosios rin­ki­mų ko­mi­si­jos at­sa­kin­gi spe­cia­lis­tai.

Vie­ni iš svar­biau­sių rei­ka­la­vi­mų – po­li­ti­nės kam­pa­ni­jos me­tu pa­teik­ta po­li­ti­nė agi­ta­ci­ja tu­ri bū­ti spe­cia­liai pa­žen­klin­ta, už ją po­li­ti­kai ap­mo­ka vie­no­dais įkai­niais ir tik iš sa­vo rin­ki­mi­nės są­skai­tos. Drau­džia­ma po­li­ti­nę re­kla­mą publikuoti pir­ma­me lei­di­nio pus­la­py­je. Be to, bū­ti­na de­kla­ruo­ti rin­ki­mi­nės kam­pa­ni­jos me­tu su­rink­tas lė­šas, stro­piai fik­suo­jant, kiek ir ko­kio plo­to lei­di­ny­je už­si­sa­kė kiek­vie­na po­li­ti­nė par­ti­ja ar sa­va­ran­kiš­kas kan­di­da­tas.

Lie­tu­vos žur­na­lis­tų są­jun­gos bei Na­cio­na­li­nės ra­jo­nų ir mies­tų laik­raš­čių lei­dė­jų aso­cia­ci­jos su­reng­ta­me se­mi­na­re da­ly­va­vo šios aso­cia­ci­jos na­riai bei va­do­vai.

Į sve­čius at­vy­ko ir se­mi­na­rą ve­dė Lie­tu­vos žur­na­lis­tų są­jun­gos pir­mi­nin­kas Dai­nius Ra­dze­vi­čius, žur­na­lis­tas Vid­man­tas Va­liu­šai­tis, vi­suo­me­ni­nin­kas Gy­tis Vaš­ke­lis, Vy­riau­sio­sios rin­ki­mų ko­mi­si­jos na­rys Jo­nas Ud­ris. Po­li­ti­kams at­sto­va­vo Sei­mo frak­ci­jos Tvar­ka ir tei­sin­gu­mas se­niū­nas Va­len­ti­nas Ma­zu­ro­nis.

Se­mi­na­re at­kreip­tas dė­me­sys į tai, kad iki rin­ki­mų li­kus pus­an­tro mė­ne­sio, jo­kios po­li­ti­nės kam­pa­ni­jos su­ju­di­mo ne­jun­ta­ma – at­vy­kęs už­sie­nie­tis nė ne­įtar­tų, kad ša­lis ren­gia­si vie­nam svar­biau­sių per ket­ve­rius me­tus įvy­kiui – Sei­mo rin­ki­mams. Dėl įvai­rių įsta­ty­mų su­var­žy­mų šis agi­ta­ci­nis pe­ri­odas – ny­kus ir nuo­bo­dus. Spė­ja­ma, kad jis su­ak­ty­vės tik li­kus ke­lioms sa­vai­tėms iki rin­ki­mų.

Spau­dos at­sto­vai kon­sta­ta­vo: tam tik­roms po­li­ti­nė­mis jė­goms šian­dien nau­din­ga, kad vi­suo­me­nė kuo ma­žiau su­ži­no­tų apie kan­di­da­tus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)