Spausdinti šį puslapį

Spro­gus du­jų ba­lio­nui, su­de­gė na­mas

 

Ant­ra­die­nį Pa­bais­ko se­niū­ni­jo­je, Burt­kai­mio kai­me, lieps­nos su­nai­ki­no me­di­nį na­mą ir vi­są ja­me esan­tį tur­tą. Gais­ro me­tu nu­ken­tė­jo žmo­nės – na­mo šei­mi­nin­kai ap­de­gė vei­dus, ran­kas, ki­tas kū­no vie­tas. Gais­ras ki­lo, už­si­de­gus du­jų ba­lio­nui.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Prieš ke­le­tą die­nų na­mo šei­mi­nin­kai, aš­tuo­nias­de­šimt vie­ne­rių me­tų Ani­ce­tas Z. ir dve­jais me­tais jau­nes­nė jo žmo­na Vla­dis­la­va Z., pa­kei­tė du­jų ba­lio­ną. Žmo­nės ti­ki­na, kad ba­lio­nas bu­vo pa­keis­tas lai­kan­tis vi­sų rei­ka­la­vi­mų ir ke­le­tą die­nų jį eks­plo­a­tuo­jant pro­ble­mų dėl du­jų nuo­tė­kio ne­ki­lo.

 

 

Ug­nis pra­ri­jo vi­są už­gy­ven­tą tur­tą.
Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.

Ne­lai­mės ry­tą, apie aš­tun­tą va­lan­dą, ruoš­da­mi pus­ry­čius, su­tuok­ti­niai pa­ju­to du­jų kva­pą. Se­no­liams ki­lo įta­ri­mas, kad ba­lio­nas lei­džia du­jas.

Pa­tik­rin­ti, ar nė­ra du­jų nuo­tė­kio, žmo­nės nu­spren­dė pri­ki­šę prie ba­lio­no re­duk­to­riaus de­gan­tį deg­tu­ką. Tą aki­mir­ką šo­ko lieps­nos stul­pas, už­si­de­gė vir­tu­vės sie­na. Nuo jos ug­nis žai­biš­kai pli­to į kam­ba­rius. Na­mo šei­mi­nin­kai grie­bė de­gan­tį ba­lio­ną, ta­čiau į kie­mą, ne­nu­pjo­vę su du­ji­ne vi­ryk­le ba­lio­no jun­gian­čios žar­nos, iš­neš­ti ne­pa­jė­gė. Lai­mė, du­jų ba­lio­nas ne­spro­go, at­si­pir­kę nu­de­gi­mais, se­no­liai spė­jo iš­bėg­ti į lau­ką.

Ka­dan­gi gais­ro ži­di­ny­je li­ko te­le­fo­nas, o grįž­ti į de­gan­tį pa­sta­tą žmo­nės ne­be­ga­lė­jo, pa­gal­bos kvies­ti nuo ug­nies nu­ken­tė­jęs vy­riš­kis dvi­ra­čiu nu­sku­bė­jo į Pa­ši­lę. Iš­si­kvies­ti pa­gal­bą nu­de­gi­mus ir stre­są pa­ty­ru­siam žmo­gui pa­dė­jo kai­my­nas, gy­ve­nan­tis be­veik už tri­jų ki­lo­met­rų.

At­vy­kus ug­nia­ge­siams, apie 80 kvad­ra­ti­nių met­rų me­di­nis na­mas jau sken­dė­jo lieps­no­se. Ne­pa­vy­ko iš­gel­bė­ti ir ja­me bu­vu­sio tur­to. Žmo­nės ne­se­niai bu­vo įsi­gi­ję bal­dų, bui­ti­nės tech­ni­kos, pa­kei­tę na­mo sto­gą.

Na­mo šei­mi­nin­ką at­vy­kę me­di­kai iš­ve­žė į li­go­ni­nę. Būs­to ne­te­ku­si mo­te­ris šiuo me­tu glau­džia­si pas Pa­ši­lė­je gy­ve­nan­čią duk­rą.

Šie­met mū­sų ra­jo­ne tai jau ne pir­mas kar­tas, kai gais­ro prie­žas­ti­mi tam­pa ne­tvar­kin­gai eks­plo­a­tuo­ja­mas bui­ti­nis su­skys­tin­tų du­jų ba­lio­nas.

Rug­sė­jo 22 die­ną gais­ras spro­gus du­jų ba­lio­nui ki­lo Žel­vos mies­te­ly­je esan­čia­me na­me. Per­nai va­sa­rą Klai­pė­dos gat­vė­je nu­griau­dė­jęs spro­gi­mas bei įsi­plies­ku­sios lieps­nos ge­ro­kai ap­ga­di­no A. K. na­mą. Šei­mi­nin­kė, ke­tin­da­ma pa­si­šil­dy­ti mais­tą, at­su­ko ba­lio­ną ir už­de­gė deg­tu­ką. Spro­gi­mas įvy­ko dėl du­jų nuo­tė­kio.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)