Spausdinti šį puslapį

Baseiną atverti siūlo nuo ankstyvo ryto

Uk­mer­gės „Ši­lo“ pa­grin­di­nė­je mo­kyk­lo­je esan­tį ba­sei­ną siū­lo­ma ry­tais ati­da­ry­ti la­bai anks­ti – prieš sep­tin­tą. Opo­zi­ci­ja ra­jo­no ta­ry­bo­je įžvel­gia, kad gra­fi­ką ban­do­ma pri­tai­ky­ti ke­liems ne­įvar­di­ja­miems as­me­nims, ir prog­no­zuo­ja pa­pil­do­mas iš­lai­das biu­dže­tui.

 

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

Jei ra­jo­no ta­ry­bos na­riai pri­tars, nuo ki­tų me­tų pa­plau­kio­ti ba­sei­ne bus ga­li­ma iš anks­ty­vo ry­to – net nuo 6.45 va­lan­dos. Plau­kio­ti bū­tų lei­džia­ma va­lan­dą – iki pa­mo­kų mo­kyk­lo­je pra­džios. Tai kai­nuo­tų 6 li­tus.

Dar pa­va­sa­rį ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je bu­vo in­for­muo­ta apie skun­dus iš gy­ven­to­jų, esą ba­sei­no pa­tal­po­se iš anks­ty­vo ry­to de­ga elek­tra. Už­si­min­ta, kad pa­plau­kio­ti prieš dar­bo die­ną įsi­pra­šo ži­no­mi po­li­ti­kai, o tai juk – pa­pil­do­mos iš­lai­dos ir pa­žeis­ta dar­bo sau­ga.

„Ši­lo“ pa­grin­di­nės mo­kyk­los di­rek­to­rius Le­o­nas Žuk­lys ne­nei­gia, kad pa­anks­tin­ti ba­sei­no dar­bo va­lan­das pa­ska­ti­no pa­va­sa­rį po­li­ti­kų kel­ti klau­si­mai. Ta­čiau jis aiš­ki­no ne­ofi­cia­lių pra­šy­mų, kad ba­sei­nas du­ris at­ver­tų anks­ti ry­te, gau­da­vęs ir anks­čiau. Taip ki­lo min­tis in­ter­ne­tu su­reng­ti ap­klau­są. Iš jos pa­aiš­kė­jo, kad yra no­rin­čių­jų ba­sei­ne pa­si­plau­kio­ti prieš dar­bo die­nos pra­džią.

Rem­da­ma­sis šiais duo­me­ni­mis di­rek­to­rius ne­se­niai pa­tei­kė ra­jo­no ta­ry­bai pra­šy­mą įtvir­tin­ti ga­li­my­bę uk­mer­giš­kiams at­ei­ti į ba­sei­ną iš anks­taus ry­to.

Jis pa­aiš­ki­no, kad šis siū­ly­mas – eks­pe­ri­men­ti­nis. Jei no­rin­čių­jų ne­at­si­ras, tvar­ka ga­lės bū­ti ir kei­čia­ma.

Iš­lai­dų ne­ap­skai­čia­vo

Pa­tvir­ti­nus nau­ją dar­bo gra­fi­ką, anks­čiau dar­bo die­na pra­si­dė­tų ir dar­buo­to­jams. Ar su jais su­de­rin­tas toks dar­bo va­lan­dų pail­gi­ni­mas? L. Žuk­lys ti­ki­na, kad anks­čiau į dar­bą at­ei­tų tik gel­bė­to­jas. Kad tuo me­tu bū­tų dau­giau dar­buo­to­jų, bū­ti­ny­bės nė­ra, nes bi­lie­tus ry­ti­niams pa­si­plau­kio­ji­mams gy­ven­to­jai ga­lės nu­si­pirk­ti iš anks­to ar­ba įsi­gy­ti abo­ne­men­tus mė­ne­siui.

L. Žuk­lys įsi­ti­ki­nęs, kad ba­sei­no iš­lai­ky­mo są­nau­dos nuo to la­bai ne­pa­kils. Mat šil­dy­ti van­de­nį ir pa­tal­pas rei­kia ne­pri­klau­so­mai nuo to, yra klien­tų ar ne. Kiek kai­nuos va­lan­da anks­čiau įjung­ta elek­tra bei ap­si­prau­si­mui su­nau­do­tas van­duo, jis ne­at­sa­kė, ta­čiau ti­ki­no, kad tai ne­di­de­lė su­ma, nes elek­tros lem­pos pa­tal­po­se – eko­no­miš­kos.

Pa­gal ra­jo­no ta­ry­bos pa­tvir­tin­tą tvar­ką šiuo me­tu pir­mo­je die­nos pu­sė­je ne­mo­ka­mai ba­sei­ne ga­li mau­dy­tis vi­sų mo­kyk­lų moks­lei­viai. Čia vyks­ta kū­no kul­tū­ros pa­mo­kos, tre­ni­ruo­ja­si Spor­to mo­kyk­los plau­ki­kai.

Pa­si­do­mė­jus, ar yra kaž­ko­kia ka­te­go­ri­ja uk­mer­giš­kių, ku­riems su­tei­kia­ma tei­sė ba­sei­ne lan­ky­tis ne­mo­ka­mai, L. Žuk­lys pa­ti­ki­no, kad ne­mo­ka­mų abo­ne­men­tų nie­kas ne­gau­na. Ga­lio­ja tik pa­tvir­tin­ta nuo­lai­dų sis­te­ma.

L. Žuk­lys pa­sa­ko­jo, jog nuo­la­ti­niai lan­ky­to­jai yra iš­sa­kę pa­gei­da­vi­mus ir dėl ba­sei­no dar­bo va­lan­dų pail­gi­ni­mo. To­kios ga­li­my­bės ne­at­me­ta, ta­čiau ma­no, kad rei­kė­tų su­reng­ti pa­pil­do­mą ap­klau­są.

Įžiū­ri už­sa­ky­mą

Tuo tar­pu Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos opo­zi­ci­jos na­riai įsi­ti­ki­nę, kad anks­ty­vi pa­si­plau­kio­ji­mai ra­jo­no biu­dže­tui bū­tų nuos­to­lin­gi.

Lie­tu­vos vals­tie­čių ir ža­lių­jų są­jun­gos at­sto­vas Juo­zas Varž­ga­lys ma­no, kad šis mo­kyk­los di­rek­to­riaus pa­siū­ly­mas pa­anks­tin­ti dar­bo va­lan­das su­si­jęs tik su ne­di­de­le gru­pe­le as­me­nų. Įsi­ti­ki­nęs, kad bė­gan­čių iš anks­ty­vo ry­to į ba­sei­ną tik­rai ne­at­si­ras, iš­sky­rus ke­le­tą as­me­nų, ta­čiau vi­so­se pa­tal­po­se bus de­gi­na­ma elek­tra, nau­do­ja­mas van­duo.

Ta­ry­bos na­rys tei­gė tei­ra­vę­sis mo­kyk­los va­do­vo, kie­no už­sa­ky­mu siū­lo­ma anks­tin­ti lai­ką ir kiek tai kai­nuos biu­dže­tui. Ta­čiau at­sa­ky­mo ne­su­lau­kęs.

Įren­gė tur­kiš­ką pir­tį

Ba­sei­nas – po­pu­lia­ri uk­mer­giš­kių lais­va­lai­kio lei­di­mo vie­ta. Per­nai vi­du­ti­niš­kai per mė­ne­sį bu­vo par­duo­da­ma apie 1300 bi­lie­tų už be­veik 13 tūkst. li­tų. Tie­sa, jų nie­kaip ne­už­tek­tų ba­sei­no iš­lai­ky­mui – tam pri­rei­kia be­veik dvi­gu­bai di­des­nės su­mos.

Nuo lap­kri­čio at­si­da­ry­sian­tis ba­sei­nas pa­siū­lys nau­jo­vę – tur­kiš­ką pir­tį. Jos įren­gi­mas kai­na­vo apie 55 tūkst. li­tų – 40 tūkst. skir­ta iš ra­jo­no biu­dže­to, li­ku­si su­ma – iš už ba­sei­no pa­slau­gas gau­tų lė­šų. Be tur­kiš­kos pir­ties čia yra dar dvi – sau­na ir ga­ri­nė.

Ar po­li­ti­kai pri­tars siū­ly­mui pa­anks­tin­ti ba­sei­no dar­bo lai­ką, tu­rė­tų pa­aiš­kė­ti ki­tą sa­vai­tę vyk­sian­čia­me ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)