Spausdinti šį puslapį

Policija pataria: saugokitės kišenvagių

Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­rei­gū­nai at­krei­pia dė­me­sį, kad di­des­nė­se žmo­nių su­si­bū­ri­mo vie­to­se rei­kia sau­go­tis ki­šen­va­gių. Ypač daž­nai nuo jų uk­mer­giš­kiai nu­ken­čia dė­vė­tų dra­bu­žių par­duo­tu­vė­je „Hu­ma­na“ ir tur­gu­je.

 

Ba­lan­džio 8 d. į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą krei­pė­si 64-me­tų G. P. Apie 12 val. ji lan­kė­si par­duo­tu­vė­je „Hu­ma­na“. Uk­mer­giš­kė nė ne­pa­ste­bė­jo, kaip iš jos ran­ki­nės bu­vo iš­trauk­tas po­lie­ti­le­ni­nis mai­še­lis, ku­ria­me bu­vo apie 1000 li­tų. Dėl va­gys­tės pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas.

Šiais me­tais pra­dė­ti pen­ki iki­teis­mi­niai ty­ri­mai dėl ki­šen­va­gys­čių mi­nė­to­je par­duo­tu­vė­je. Po­li­ci­jos ži­nio­mis nuo il­ga­pirš­čių nu­ken­čia ge­ro­kai dau­giau gy­ven­to­jų, ta­čiau pra­ra­dę ne­di­de­les pi­ni­gų su­mas ne vi­si krei­pia­si į po­li­ci­ją.

Pa­rei­gū­nai ra­gi­na gy­ven­to­jus ati­džiau sau­go­ti daik­tus. Ypač bud­riems rei­kė­tų bū­ti vi­suo­me­ni­nia­me trans­por­te, par­duo­tu­vė­se, ma­si­nio su­si­bū­ri­mo vie­to­se, kur su­si­da­ro žmo­nių spūs­tys – tai yra pa­lan­kiau­sios są­ly­gos il­ga­pirš­čiams įgy­ven­din­ti sa­vo kės­lus.

Jei per spūs­tį su­spau­džia­ma ku­ri nors jū­sų kū­no da­lis, bū­ki­te bud­rūs, nes ne­re­tai ki­šen­va­giai, dirb­da­mi gru­pė­mis, dirb­ti­nai su­ke­lia grūs­tį. Be to, pri­me­na­ma – ne­rei­kė­tų pi­ni­gi­nių, mo­bi­lių­jų te­le­fo­nų lai­ky­ti kup­ri­nė­se ar ran­ki­nė­se už nu­ga­ros, nes jas pra­pjo­vus, daik­tus leng­va pa­siek­ti. Pi­ni­gi­nes su do­ku­men­tais ir pi­ni­gais sau­giau­sia lai­ky­ti striu­kių vi­di­nė­se ki­še­nė­se ar sun­kiau pa­sie­kia­mo­se krep­šio vie­to­se, ran­ki­nes lai­ky­ti ir ne­šio­ti prie­ky­je.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)