Spausdinti šį puslapį

Planuoja naujo teismo pastato statybas

Bu­vu­sį Uk­mer­gės teis­mo pa­sta­tą, ku­ria­me bu­vo ras­ti di­de­li kie­kiai gyv­si­dab­rio, iš nau­jo tirs vi­suo­me­nės svei­ka­tos cen­tro spe­cia­lis­tai. Pa­sta­tą da­bar val­do Vals­ty­bės tur­to fon­das.

 

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Se­na­sis teis­mo pa­sta­tas ga­li tap­ti tik is­to­ri­ja...


 

Pa­sak jo va­do­vės Au­re­li­jos Ja­kai­tie­nės, nuo gau­tų ty­ri­mo re­zul­ta­tų pri­klau­sys pa­sta­to li­ki­mas: „Su vi­suo­me­nės svei­ka­tos cen­tru esam su­ta­rę, kad jie at­liks pa­pil­do­mą ty­ri­mą. Kaip tik šiuo me­tu esam už­sa­kę ty­ri­mą, ir jie tu­ri jį pa­da­ry­ti šiuo me­tu, kai taip karš­ta. La­bai svar­bu iš­si­aiš­kin­ti, ar ei­na ga­rai, ar ne.“

Pa­sak A. Ja­kai­tie­nės, jei­gu pa­aiš­kės, kad pa­sta­tas gyv­si­dab­riu ne­už­terš­tas, nė­ra pa­vo­jaus žmo­gaus svei­ka­tai ir ap­lin­kai, jis bus par­duo­da­mas. „Jei­gu pa­aiš­kės, kad gyv­si­dab­ris dar ga­ruo­ja, rei­kės da­ry­ti pil­ną stu­di­ją, griau­ti vi­sas sie­nas, ieš­ko­ti to­liau ži­di­nių ir tur­būt uti­li­zuo­ti pa­sta­tą“, – tei­gė ji.

Ji ma­no, kad pa­aiš­kė­jus, jog bu­vu­sia­me teis­mo pa­sta­te ne­bė­ra gyv­si­dab­rio, jį pa­vyk­tų par­duo­ti.

Bu­vęs Uk­mer­gės teis­mo pa­sta­tas yra dau­giau nei 690 kvad­ra­ti­nių met­rų plo­to, jis pa­sta­ty­tas 1786 me­tais. Ja­me jau nuo XIX am­žiaus pra­džios bu­vo įsi­kū­ręs teis­mas. Ne­tru­kus po įvy­kio at­li­kus la­bo­ra­to­ri­nius svei­ka­tos ty­ri­mus, 40 Uk­mer­gė­je dir­ban­čių tei­si­nin­kų nu­sta­ty­tas leng­vo laips­nio lė­ti­nis ap­si­nuo­di­ji­mas gyv­si­dab­riu.

Bir­že­lį teis­mo dar­buo­to­jams bu­vo at­lik­ti pa­kar­to­ti­niai krau­jo ty­ri­mai, ieš­ko­ta gyv­si­dab­rio. Re­zul­ta­tai kiek­vie­nam bu­vo įteik­ti as­me­niš­kai. Ty­ri­mų iš­lai­das ap­mo­kė­jo Na­cio­na­li­nė teis­mų ad­mi­nist­ra­ci­ja.

Dėl ža­los at­ly­gi­ni­mo į teis­mus dar­buo­to­jai kol kas ne­si­krei­pė, nes dar nė­ra ga­vę spe­cia­lis­tų iš­va­dų dėl svei­ka­tos su­trik­dy­mo mas­to.

Tuo me­tu gau­tas sta­ty­bos lei­di­mas ir nau­jo pa­sta­to sta­ty­bai, or­ga­ni­zuo­ja­mas kon­kur­sas sta­ty­bos prie­žiū­ros va­do­vui. Nau­ja­sis teis­mo pa­sta­tas tu­rė­tų iš­kil­ti jau prieš ke­le­tą me­tų nu­ma­ty­to­je tam vie­to­je – Del­tu­vos g. 17A.

Na­cio­na­li­nės teis­mų ad­mi­nist­ra­ci­jos Ko­mu­ni­ka­ci­jos sky­riaus ve­dė­ja Ži­vi­lė Na­vic­kai­tė-Bab­kin in­for­ma­vo, kad nau­jo­jo pa­sta­to sta­ty­bas pra­dė­ti pla­nuo­ja­ma ki­tų me­tų pra­džio­je. Ta­čiau, pa­sak pa­šne­ko­vės, šių pla­nų įgy­ven­di­ni­mas su­si­jęs ir su oro są­ly­go­mis. Jei jos bus ne­pa­lan­kios, teks ati­dė­ti, kol at­si­ras ga­li­my­bė vyk­dy­ti sta­ty­bos dar­bus.

Kiek kai­nuos šio nau­jo­jo teis­mo pa­sta­to sta­ty­bos, pa­sak Ž. Na­vic­kai­tės-Bab­kin, pa­aiš­kės po sta­ty­bos ran­gos kon­kur­so.

Šis pro­jek­tas fi­nan­suo­ja­mas Vals­ty­bės in­ves­ti­ci­jų lė­šo­mis.

Šiuo me­tu yra nu­pirk­tas tech­ni­nis pro­jek­tas ir pa­si­ra­šy­ta su­tar­tis dėl tech­ni­nio pri­žiū­rė­to­jo ir tarp­tau­ti­nės kon­sul­tuo­jan­čių in­ži­nie­rių fe­de­ra­ci­jos FIDIC in­ži­nie­riaus pa­slau­gų tei­ki­mo. Da­bar­ti­nė veiks­mų sta­di­ja – pir­ki­mo do­ku­men­tų ren­gi­mas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)