Spausdinti šį puslapį

Skirti milijonai katilinės modernizavimui

Tre­čia­die­nį pa­aiš­kė­jo, kad fi­nan­suo­ja­mas UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ pro­jek­tas dėl ka­ti­li­nės Švie­sos gat­vė­je mo­der­ni­za­ci­jos. Ka­ti­li­nė­je bus įreng­tas bio­ku­ro ka­ti­las.

 

UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ yra pa­ren­gu­si du in­ves­ti­ci­nius pro­jek­tus. Vie­nas iš jų – „Gam­ti­nių du­jų pa­kei­ti­mas į bio­ku­rą, įren­giant iki 6,5 MW ga­lios bio­ku­ro ka­ti­lą ka­ti­li­nė­je Švie­sos g. 17 cen­tra­li­zuo­tam ši­lu­mos tie­ki­mui Uk­mer­gė­je“.

Šios in­ves­ti­ci­jos ver­tė – apie 8,5 mln. li­tų. Fi­nan­suo­ja­ma dau­giau kaip 3,3 mln. li­tų. Trūks­ta­mą da­lį pro­jek­tų vyk­dy­to­jai tu­ri pri­si­dė­ti iš sa­vo lė­šų.

Ūkio mi­nist­ras įsa­ky­mu iš vi­so sky­rė be­veik 55,7 mln. li­tų ES struk­tū­ri­nių fon­dų lė­šų ša­lies ka­ti­li­nėms mo­der­ni­zuo­ti. Še­šio­li­ka ka­ti­li­nių mo­der­ni­za­vi­mo ir sta­ty­bos pro­jek­tų bus įgy­ven­din­ti ke­tu­rio­li­ko­je Lie­tu­vos sa­vi­val­dy­bių.

Ka­ti­li­nės bus pri­tai­ko­mos bio­ku­ro nau­do­ji­mui ir nau­jų bio­ka­ti­li­nių sta­ty­bai.

Lė­šos skir­tos pa­gal prie­mo­nę „At­si­nau­ji­nan­čių ener­gi­jos iš­tek­lių pa­nau­do­ji­mas ener­gi­jos ga­my­bai“.

„Sky­rus ES lė­šų ka­ti­li­nėms sa­vi­val­dy­bė­se mo­der­ni­zuo­ti, bus per­ei­ta nuo bran­gių gam­ti­nių du­jų nau­do­ji­mo prie bio­ku­ro. Taip sie­kia­ma spręs­ti gy­ven­to­jams ak­tu­a­lią pro­ble­mą – su­ma­žin­ti ši­lu­mos kai­ną, ku­ri da­bar la­bai pri­klau­so nuo di­dė­jan­čių gam­ti­nių du­jų kai­nų“, – sa­ko ūkio mi­nist­ras E. Gus­tas.

Ver­ti­nant pa­teik­tas pa­raiš­kas, pri­ori­te­tas bu­vo tei­kia­mas sa­vi­val­dy­bėms, ku­rio­se šil­dy­mo kai­na yra di­džiau­sia. Pri­ori­te­tas taip pat skir­tas pro­jek­tams, ku­riuos įgy­ven­di­nus su­ma­žės tar­ša ir an­glies dvi­de­gi­nio iš­me­ti­mas. Pri­va­lu­mą tu­rė­jo ir pro­jek­tai, ku­riuos įgy­ven­di­nant ke­ti­na­ma įreng­ti ener­gi­jos ga­my­bos įren­gi­nius, ga­lin­čius nau­do­ti dau­giau kaip vie­nos rū­šies bio­ku­rą.

Ši­lu­mos mo­der­ni­za­vi­mo pro­jek­tai tu­rės bū­ti įgy­ven­din­ti iki 2015 m. spa­lio 1 d.

Ki­tas uk­mer­giš­kių pro­jek­tas dėl su­si­dė­vė­ju­sių cen­tra­li­zuo­to ši­lu­mos tie­ki­mo tin­klų kei­ti­mo ka­ti­li­nės Nr. 3, esan­čios Vil­niaus gat­vė­je, fi­nan­sa­vi­mo dar ne­su­lau­kė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)