Spausdinti šį puslapį

Apdovanoti geriausi Ukmergės verslininkai

Konferencijos organizatoriai, svečiai, apdovanotų įmonių vadovai. Gedimo Nemunaičio nuotr. Konferencijos organizatoriai, svečiai, apdovanotų įmonių vadovai. Gedimo Nemunaičio nuotr.

Ukmergėje šaknis leidžia tradicija – kasmet išrinkti, pagarsinti ir apdovanoti labiausiai nusipelniusius rajono verslininkus. Praėjusią savaitę šie apdovanojimai įteikti rajono savivaldos ir verslo konferencijoje. Prieš apdovanojimų įteikimą pranešimus skaitė net du galimi kandidatai į mūsų šalies prezidentus.

Ukmergės rajone šiuo metu įregistruota daugiau kaip 700 ūkio subjektų. Siekiant suburti verslininkus, pagerbti pačius ryškiausius, padiskutuoti apie rajono ateitį Ukmergėje trečius metus rengiama konferencija „Drauge galime daug“.

Susirinkusius į ją pasveikinęs Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas pažymėjo, kad mūsų miestas yra didžiausia šalies kryžkelė. Tuo esame išskirtini ir patrauklūs verslui.

Nepaisant to, nedarbas Ukmergėje vienas didžiausių Vilniaus apskrityje, atlyginimai – vieni mažiausių, o rajonas per 10 metų neteko net 10 tūkstančių gyventojų.

Vidaus reikalų viceministras Giedrius Surplys savo pranešime apžvelgė Vyriausybės planus dėl regionų politikos, vaizdžiai pasakojo apie regionų lenktynes dėl investicijų ir žmonių bei dalijo patarimus, kaip tas lenktynes laimėti.

„Turim aiškiai pasakyti, kad Ukmergėje geriau ir kodėl geriau“, – dėstė svečias, ragindamas kurti miesto įvaizdį, aiškiai apibrėžti, kuo Ukmergė yra ypatinga.

Didžiausias pavojus – išsivaikščioti

Savo įžvalgomis su ukmergiškiais konferencijoje dalijosi ir du svečiai, viešojoje erdvėje įvardijami kaip galimi kandidatai kitąmet vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose.

Diplomatas, Kauno technologijų universiteto Europos instituto direktorius, Ukmergės garbės pilietis Vygaudas Ušackas kalbėjo apie geopolitinę aplinką verslui.

Akcentavo, kad didžiausias pavojus mūsų šaliai – žmonių išsivaikščiojimas. Svarstoma, analizuojama, ką daryti, kad taip neatsitiktų. Akivaizdu, kad kompleksinių priemonių šiam tikslui pasiekti yra daug ir įvairių, tačiau prisiimti atsakomybę dėl jų įgyvendinimo, pasak svečio, turėtų Vyriausybė.

Kalbėdamas apie situaciją Europos Sąjungoje diplomatas buvo optimistiškas.

Pasaulio kontekste didžiausiu praėjusių metų įvykiu įvardijo JAV prezidento D. Trampo pasirodymą politinėje arenoje. Neseniai viešėdamas JAV įsitikino, kad šalyje sumažintas pelno mokestis D. Trampui užtikrino žmonių simpatijas. Esą nors lietuviai iš žiniasklaidos susidaro nuomonę, kad iš JAV prezidento šaipomasi, paprasti amerikiečiai juo patenkinti.

Rusijos atžvilgiu V. Ušackas yra pesimistiškas. Taip vertinti verčia juntamas gyventojų nepasitenkinimas ir spartus šalies rezervų tuštėjimas.

Savo paties geopolitines prognozes V. Ušackas sako vertinantis kaip pozityvesnes nei prieš metus.

Emigracija sustojo

Mintimis apie pasaulio ir Lietuvos ekonomikos perspektyvas konferencijoje pasidalijo „SEB“ banko prezidento patarėjas, finansų analitikas Gitanas Nausėda.

Jo pateiktais duomenimis, praėjusių metų gruodį pirmą kartą mūsų nepriklausomos valstybės istorijoje imigracija buvo didesnė nei emigracija. Tikimasi, kad emigracijos rodikliai bus geresni ir visus šiuos metus. Ekonomikos augimo perspektyvas G. Nausėda vertina teigiamai, geopolitinę situaciją – geriau nei atrodė prieš kelis metus.

Praėjus dešimtmečiui po paskutinės ekonominės krizės ekonomistas nuolat sulaukia klausimų apie naujos krizės grėsmes. Tačiau ir viešoje erdvėje, ir lankantis Ukmergėje G. Nausėda šių grėsmių tikina neįžvelgiantis. Pasak jo, juntamas visų verslo sektorių subalansuotas augimas, o eksportas į Rusiją išlieka sparčiausias lyginant su kitomis rinkomis.

Jaudina svečią tik vidaus rinkos lėtėjimo procesas ir tai, kad apyvarta auga tik dėl kainų augimo.

Savo pranešime G. Nausėda taip pat dėmesį skyrė žmonių skaičiaus mažėjimui šalyje, darbo jėgos stygiui, kuris atsiranda dėl liūdno demografijos pokyčio ir senstančios visuomenės. O tai lemia darbdavių karą dėl darbuotojų.

Kad gyventi būtų geriau

Viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimo galimybes pristatė VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros ekspertė Neringa Pažūsienė.

Tokius projektus agentūrai yra pateikusi ir Ukmergės rajono savivaldybė. Viename – planai, kaip pasitelkus verslą modernizuoti Linų gatvę, kitas susijęs su buvusio karinio miestelio prikėlimu naujam gyvenimui.

„Kad Ukmergėje gyventi būtų geriau“ – tokia pasirinkta tema kalbėjo įmonių grupės „Narbutas“ savininkas, mūsų mieste įsikūrusios UAB „Narbutas Furniture Company“ akcininkas Petras Narbutas.

Verslininkas džiaugėsi savo įmonių plėtra ir tikino, kad augimas siekia iki 45 procentų per metus.

„Tai – stebuklas, kurio didelė dalis yra Ukmergėje“, – sakė jis.

Šiuo metu mūsų mieste įsikūrusioje įmonėje dirba per 500 žmonių. Į daugelį pasaulio šalių baldus eksportuojančios įmonės apyvarta siekia 50 mln. Eur. Planuose – dar didesnė plėtra ir dar 400 darbuotojų poreikis per ateinančius trejus metus.

P. Narbutas tikina siekiantis, kad Ukmergėje gyventi būtų geriau. Mano, kad to drauge galėtų pasiekti eiliniai žmonės, o ne valdžia, kaip esą klaidingai manoma. Jo paties siekiuose – populiarinti Ukmergėje futbolą ir daryti jį prieinamu visiems rajono vaikams. Kitas siekis – atėjusiems į jų įmonę dirbti žmonėms suteikti gyvenamąjį plotą ir galimybę jį išsipirkti.

Įteikti apdovanojimai

Renginį vainikavo nominacijų įteikimas Ukmergės verslo įmonėms.

Prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Leonavičius paskelbė, kad Rūmų padėkos ženklu apdovanojami Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas ir Rūmų tarybos narė Aldona Kabokienė.

„Darbo žvaigždės“ medaliu apdovanotas UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas.

Apdovanojimus įteikti pakviesti Seimo narys Juozas Varžgalys ir Vilniaus prekybos pramonės ir amatų rūmų viceprezidentas Romas Pivoras.

Ryškiausias praėjusių metų Ukmergės įmones apdovanojo Ukmergės rajono savivaldybės administracija.

Rajono meras Rolandas Janickas už verslo plėtrą apdovanojo pernai daugiau kaip 100 darbo vietų įkūrusią UAB „Narbutas Furniture Company“.

Antras apdovanojimas už verslo plėtrą įteiktas UAB „Ukmergės melioracija“.

Apdovanojimu „Jaunas ir veržlus“ nominuotas 18-metis taujėniškis, įmonės „Roko virtuvė“ įkūrėjas Rokas Galvonas.

Šią konferenciją organizavo Ukmergės rajono savivaldybė drauge su Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialu.


Daugiau: CRM sistema

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)