Spausdinti šį puslapį

Krautuvėlėje – krašto istorija bei kraštiečių amatai

Krautuvėlėje prekiaujama ekologiška produkcija, įvairia atributika ir kitomis prekėmis. Autorės nuotr. Krautuvėlėje prekiaujama ekologiška produkcija, įvairia atributika ir kitomis prekėmis. Autorės nuotr.

„Mūsų krautuvėlė“, įsikūrusi Ukmergės miesto centre, Kauno gatvėje, tik iš pirmo žvilgsnio atrodo esanti maža. Užsukus į ją galima pažvelgti į viso šio krašto istoriją ir išskirtinius vietinių menininkų, ūkininkų bei amatininkų rankdarbius ir gabumus.

Anot Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorės Linos Baublienės, ši krautuvėlė buvo įkurta ne dėl pelno, o siekiant reprezentuoti Ukmergės miestelio paveldą ir istoriją.

Siekiama kuo daugiau pristatyti ir papasakoti apie Ukmergės miesto kultūrą bei istoriją ir atskleisti išlikusių vietinių amatininkų rankdarbių grožį, išskirtinumą bei atsidavimą savam miestui.

Krautuvėlės duris dažnai atveria turistai iš įvairių šalių, čia juos sudomina įvairi miesto atributika – atvirukai su miesto vaizdais, magnetukai, rankų darbo žvakės ir netgi ekologiški užkandžiai, kanapių produkcija ir krašto žolelių arbata, gaminta Ukmergės ūkininkų rankomis. Žiemos metu turistus ir pirkėjus pritraukia krašto ūkininkės G. Sakalauskienės uogienės.

Taip pat čia visuomet galima gauti įvairių lankstinukų apie miesto veiklas, galimais lankytinų vietų maršrutais arba įsigyti Ukmergės turizmo gido lankstinuką, kuriame – visa informacija apie miestą.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė sako, kad ateityje siekiama paversti krautuvėlę labiau matoma – atnaujinti išorės ir vidaus dizainą.

Karolina ŠEDUIKYTĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)