Spausdinti šį puslapį

Naminių gyvūnų augintojams – naujovės

Gedimino Nemunaičio nuotr. Katytė Gedimino Nemunaičio nuotr. Katytė

Visi gyvūnų augintinių savininkai, apsisprendę ženklinti ir registruoti savo šunis, kates ir šeškus, gali teikti prašymus nuo sausio 4 d.

Seimas dar 2012 metais nusprendė, kad nuo 2016-ųjų visi šunys, katės ir šeškai privalo būti ženklinami mikroschemomis ir registruojami Gyvūnų augintinių registre.

Naujovės tikslas – mažinti beglobių ir bešeimininkių kačių ir šunų populiaciją, sudaryti sąlygas surasti gyvūną pagal duomenų bazėje įregistruotus duomenis.

Paženklintų augintinių duomenys bus kaupiami Gyvūnų augintinių registre, kurį tvarkys VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

Už registrą bus atsakinga ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, kurios teritoriniai skyriai nemokamai priims augintinių savininkų prašymus įregistruoti mikroschema paženklintą gyvūną Gyvūnų augintinių registre.

Registre bus nurodyti gyvūnų augintinių vakcinavimo nuo pasiutligės duomenys ir savininkas turės visą reikalingą informaciją dėl skiepijimo pabaigos termino.

Prašymai dėl gyvūno augintinio ženklinimo ir registravimo teikiami veterinarijos paslaugų teikėjams, turintiems teisę ženklinti gyvūnus augintinius. Veterinarijos paslaugų teikėjų sąrašas skelbiamas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tinklalapyje.

Kilus klausimams dėl gyvūnų augintinių registravimo ir ženklinimo galima susisiekti su Žemės ūkio ministerijos, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro specialistais.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)